Cyta: Περαιτέρω ανάπτυξη με παροχή περισσότερων υπηρεσιών σύγκλισης

0

Στην περαιτέρω ανάπτυξή της με την παροχή περισσοτέρων υπηρεσιών σύγκλισης στους συνδρομητές της στοχεύει η Cyta Ελλάδος η οποία λανσάρει πλέον επισήμως υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας ως εικονικός πάροχος και σε συμφωνία με τη Vodafone για τη χρήση του δικτύου της.

cyta

 

Παρουσιάζοντας την υπηρεσία της κινητής ο γενικός διευθυντής της Cyta Ελλάδος Χρίστος Λιμνατίτης σημείωσε πως «πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο βήμα για την πορεία της εταιρείας και ταυτόχρονα αφετηρία για τα επόμενα βήματα που συνίστανται στην παραγωγή νέων καινοτόμων υπηρεσιών». Συμπλήρωσε ακόμη ότι, «λόγω της δυνατότητας χρήσης ενιαίας πλατφόρμας νέας γενιάς για παραγωγή υπηρεσιών σύγκλισης, ανοίγεται η προοπτική για παροχή χαμηλού κόστους υπηρεσιών για τον καταναλωτή. Μπορούμε δηλαδή να παράξουμε υπηρεσίες χαμηλού κόστους για τον πελάτη αλλά χωρίς να συμπιέζουμε καταστρεπτικά το περιθώριο κέρδους μας όπως δυστυχώς ήταν μέχρι σήμερα η πρακτική της αγοράς. Μιας πρακτικής που φαινόταν βραχυπρόθεσμα επωφελής για τον πελάτη που σε βάθος χρόνου όμως όλοι θα έχαναν αφού το πραγματικό κέρδος του πελάτη είναι να έχει χαμηλού κόστους καινοτόμες υπηρεσίες που να λαμβάνει από υγιείς παρόχους που έχουν τη δυνατότητα συνεχούς διαφοροποίησης και ανάπτυξης.»

9euro_nea epoxi

Η θυγατρική του τηλεπικοινωνιακού οργανισμού της Κύπρου, έχοντας επενδύσει στα 6 χρόνια της δραστηριοποίησής της περί τα 200 εκατ. ευρώ, κάνει το βήμα αυτό σε μια εποχή που στις τηλεπικοινωνίες κυριαρχεί η ενοποίηση εταιρειών και υπηρεσιών (σταθερή – κινητή τηλεφωνία, internet και περιεχόμενο τηλεόρασης). Όπως ελέχθη οι πρώτες ενδείξεις είναι ενθαρρυντικές. Την υπηρεσία κινητής χρησιμοποιούν ήδη περισσότεροι από 4.000 συνδρομητές της εταιρείας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της Cyta Κύπρου (και της Cyta Ελλάδος) Χρίστο Πατσαλίδη βασικός στόχος της εισόδου της θυγατρικής εταιρείας στην Ελλάδα και στην κινητή τηλεφωνία είναι η αύξηση της αξίας της. Ο ίδιος απαντώντας σε σχετικό δημοσιογραφικό ερώτημα είπε πως η μητρική εταιρεία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Ελλάδα όσο αφορά την ενοποίηση των εταιρειών (Vodafone – hellas online, εξελίξεις στη Forthnet) ωστόσο η Cyta Ελλάδος θα παραμείνει αυτοδύναμη. Σημειώνεται πως με βάση το πρόγραμμα που έχει συμφωνήσει η κυπριακή κυβέρνηση με τους διεθνείς δανειστές της στο τέλος του 2015 αρχές 2016 η Cyta Κύπρου θα ιδιωτικοποιηθεί χωρίς μέχρι στιγμής να είναι γνωστό το ποσοστό της εταιρείας που θα διατεθεί. Εκτιμάται πως οι όποιες εξελίξεις σε σχέση με τη Cyta Ελλάδος θα δρομολογηθούν στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης της μητρικής εταιρείας.

karta

Σχετικά με τα οικονομικά δεδομένα της Cyta Ελλάδος ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γιώργος Κουφάρης είπε πως στο πρώτο εξάμηνο υπήρξε σταθεροποίηση του τζίρου, αλλά για ολόκληρο το έτος αναμένεται αύξηση, τα κέρδη EBITDA (κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων) θα είναι θετικά και οι ζημιές ως τελικό αποτέλεσμα μικρότερες από τα προηγούμενα έτη. Πρόσθεσε επίσης πως με βάση τις εκτιμήσεις το 2015 η εταιρεία θα έχει οριακά θετικό τελικό αποτέλεσμα.

Η Cyta Ελλάδος παρέχει στους πελάτες της και τηλεοπτικό περιεχόμενο συνεργαζόμενη με τη μητρική εταιρεία. Σήμερα έχει περί τους 316.000 συνδρομητές. Η λογική της τιμολογιακής της πολιτικής στην κινητή, όπως την παρουσίασε χθες η διευθύντρια Μάρκετινγκ Μαρίνα Νικολάου, είναι ο κάθε πελάτης να «κτίζει» το δικό του «πακέτο» ανάλογα με τις ανάγκες του, ξεκινώντας από ένα βασικό που περιλαμβάνει μόνον ομιλία.

Η πλατφόρμα που χρησιμοποιεί η Cyta Ελλάδος για την κινητή βασίζεται σε εξοπλισμό που έχει προμηθευτεί από την κινεζική Huawei.

Το νέο αυτό εγχείρημα της Cyta αντιμετωπίζεται με μεγάλο ενδιαφέρον στην τηλεπικοινωνιακή αγορά. Το μοντέλο του εικονικού παρόχου δοκιμάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα μετά από 22 χρόνια που υπάρχει η κινητή τηλεφωνία και ενώ οι συνδέσεις είναι περισσότερες από τους κατοίκους (περί τα 16 εκατ.).

Share.

Leave A Reply