Η Android TV μπορεί να ταράξει τα νερά της αγοράς Streaming Media

0

Η άφιξη της Android πλατφόρμας τηλεόρασης της Google θα μπορούσε να αλλάξει το τοπίο των streaming media players, το οποίο κυριαρχείται σήμερα από τις Roku και Apple TV.

android-tv

Σύμφωνα με έρευνα της IHS Technology, η ραγδαίως αναπτυσσόμενη αγορά streaming media, αναμένεται να φτάσει τις 50 εκατ. μονάδες μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Για τις Ηνωμένες Πολιτείες, την πιο σημαντική ενιαία αγορά σε παγκόσμιο επίπεδο για την συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντος, η εγκατεστημένη βάση θα ανέλθει σε 24 εκατομμύρια μονάδες το τρέχον έτος, από 16 εκατομμύρια το προηγούμενο έτος και 10 εκατομμύρια το 2012.

Μέχρι το 2017, ο αριθμός των εγκατεστημένων φορέων streaming media στις ΗΠΑ αναμένεται να φτάσει τις 44 εκατομμύρια μονάδες.

“Σήμερα οι Roku και Apple TV κυριαρχούν στους streaming media players στις ΗΠΑ, κατέχοντας από κοινού το 94% της αγοράς, με την Fire TV της Amazon να αποτελεί μια σημαντική νέα προσθήκη. Ωστόσο, η άφιξη του Android TV αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά την ανταγωνιστική δυναμική αυτής της αγοράς μακροπρόθεσμα”, δήλωσε ο Paul Erickson, ανώτερος αναλυτής της IHS.

Share.

Leave A Reply