Επικαιροποιεί τη μελέτη για το Ψηφιακό Μέρισμα η ΕΕΤΤ

0

Με επικαιροποίηση της ήδη υπάρχουσας μελέτης για το Ψηφιακό Μέρισμα θα προχωρήσει από την ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) η διαδικασία απόδοσης του φάσματος στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, όσον αφορά τον καθορισμό του ελάχιστου τιμήματος της δημοπρασίας.

digital_dividend

Η σχετική ανάθεση έχει γίνει ήδη στην εταιρεία που είχε κάνει και την αρχική αποτίμηση του Ψηφιακού Μερίσματος, την Analysys Mason. Πριν δύο χρόνια, αρχές 2012, το φάσμα στα 790–862MHz για χρήση από υπηρεσίες κινητών επικοινωνιών, είχε αποτιμηθεί σε περίπου 300 εκατ. ευρώ, λαμβάνοντας υπόψη, μεταξύ άλλων, σχετικούς διαγωνισμούς που είχαν γίνει σε άλλες χώρες. Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η νέα αποτίμηση δεν θα διαφοροποιεί το αρχικό τίμημα θεαματικά, πέραν ενός πιθανού συν – πλην 10%.

Ως ημερομηνία για τη δημοπρασία παραμένει το τέλος Ιουλίου, όμως, πιθανή είναι και μια μετάθεσή της για τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΕΤΤ είναι έτοιμη να προχωρήσει, όμως, οι περισσότερες κρίσιμες αποφάσεις λαμβάνονται από τα συναρμόδια υπουργεία (Υποδομών και Οικονομικών) και αυτό μεταφράζεται σε καθυστερήσεις.

Share.

Leave A Reply