Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου

Eγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η χρηματοδότηση του “ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ”

0

Χρηματοδότηση ύψους 145 εκατ. ευρώ εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το έργο “ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ”, συνολικής επένδυσης ύψους 616,4 εκατ. ευρώ. 

dimosio_aftodioikisi.gr_2-620x320

Ειδικότερα, η Ε.Ε. ενέκρινε στις 5 Φεβρουαρίου 2014 τη συνεισφορά της στο εν λόγω σημαντικό έργο που προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Η συνολική χρηματοδότηση από την ΕΕ θα είναι 172 εκατομμύρια ευρώ.

Το “ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ” έργο που αφορά στην αναβάθμιση του δικτύου τηλεπικοινωνιών της δημόσιας διοίκησης πρόκειται να συμβάλει στην εξοικονόμηση για το δημόσιο 150 εκατ. ευρώ από τηλεπικοινωνιακές δαπάνες .

Πρόκειται για το δεύτερο μεγάλο έργο, που εγκρίθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Έχει προηγηθεί το έργο δημιουργίας του ευρυζωνικού δικτύου στις αγροτικές περιοχές.

Το «ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ» αποτελεί συγκεκριμένα την επέκταση και αναβάθμιση της ικανότητας του υπάρχοντος εθνικού δημόσιου δικτύου τηλεπικοινωνιών «ΣΥΖΕΥΞΙΣ» που, από την 1η Ιανουαρίου 2006, καλύπτει 4.485 κτίρια δημόσιων φορέων και αφορά στη βελτίωση των υποδομών και υπηρεσιών του δικτύου της δημόσιας διοίκησης και στην αύξηση του αριθμού των συνδεδεμένων κτιρίων δημοσίων αρχών σε περίπου 33 753. Εντάσσεται στα Επιχειρησιακά Προγράμματα «Ψηφιακή Σύγκλιση», «Αττική», «Μακεδονία – Θράκη», «Θεσσαλία – Κεντρική Ελλάδα – Ήπειρος» και «Κρήτη & Νήσοι Αιγαίου». Ιδιοκτήτης του έργου είναι το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ενώ υλοποιείται από την Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε., μέσω προγραμματικής συμφωνίας με το Υπουργείο Υποδομών.

 

Share.

Leave A Reply