Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου

H Google επενδύει στην τεχνητή νοημοσύνη (AI)

0

Με το ποσό των 400.000.000 δολαρίων η Google έκανε το άνοιγμα της στη μελέτη της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI), αγοράζοντας την start-up εταιρεία DeepMind.

deepmind

H DeepMind έχει έδρα το Λονδίνο και ασχολείται με τη μελέτη τεχνικών ανάπτυξης “έξυπνων” αλγορίθμων και κατ’ επέκταση της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI). Στη μεθοδολογία της χρησιμοποιεί τεχνικές έως και από τη νευροεπιστήμη.

Η DeepMind θεωρείται το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό απόκτημα της Google, η οποία τελευταίως έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον στους “έξυπνους” αλγόριθμους. Θυμίζουμε ότι πριν από μερικούς μήνες είχε ανακοινώσει τον αλγόριθμο Hummingbird κι όλα αυτά για να κάνει ακόμη εξυπνότερη τη μηχανή αναζήτησής της.

Ο στόχος της Google, όπως επανειλημμένα έχουν δηλώσει εκπρόσωποί της είναι να “διαβάζει τη σκέψη των χρηστών”, να κάνει δηλαδή την αναζήτηση όσο γίνεται πιο εύκολη. Φυσικά, αυτό που θέλει να κάνει η Google είναι να σερβίρει ακριβώς το περιεχόμενο που αναζητούν οι χρήστες και δη εκείνοι που “δεν ξέρουν τι θέλουν” ή που ξέρουν αλλά δεν μπορούν να το εκφράσουν σωστά.

Το μόνο που μπορεί να κάνει για να φτάσει σ’ αυτό το στόχο είναι η ανάπτυξη “έξυπνων” αλγορίθμων, εξ ου και η αγορά της DeepMind,εφαρμογές της οποίας σημείωσαν πολύ υψηλότερες αποδόσεις από ανθρώπους σε ηλεκτρονικά παιχνίδια στρατηγικής, εξαιτίας, βέβαια, των “δυνατών” αλγορίθμων τους.

Share.

Leave A Reply