Την άποψη ότι η κατασκευή Mobile application δεν είναι προσοδοφόρα απασχόληση για τους προγραμματιστές, υπερασπίζεται προσφάτως η Gartner. Σε μία μελέτη που κοινοποιεί, υποστηρίζει ότι έως το 2018 μόνο το 0,01% των διαθέσιμων apps θα αποδίδουν οφέλη στους κατασκευαστές τους. 

Applications

Η ανάποδη ανάγνωση της ανάλυσης όμως, μας πληροφορεί ότι τα applications πλέον είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ιντερνετικής μας ζωής, ειδικά όσο αυτή κινείται πιο γρήγορα πάνω στον άξονα Mobility. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Gartner έχουν ήδη αναπτυχθεί πάνω από 200 πλατφόρμες παγκοσμίως, πάνω στις οποίες μπορεί κανείς να φτιάξει μόνος του ένα application ενώ υπάρχουν και εκατομμύρια προγραμματιστές που κάνουν το ίδιο πράγμα: δωρεάν apps.

Η ανάλυση υποστηρίζει ότι από τις επί πληρωμή εφαρμογές περίπου το 90% έχουν γίνει download λιγότερες από 500 φορές την ημέρα, συχνότητα που μεταφράζεται σε τζίρο μόλις $1.250 σε ημερήσια βάση, για να αποδείξει το μη επικερδές της υπόθεσης.

Το Mobility όμως είναι ένα πολύ σημαντικό δεδομένο για την τηλεπικοινωνιακή αγορά, ειδικά όσο συσφίγγονται οι σχέσεις της πληροφορικής με την κινητή τηλεφωνία και αυτό είναι ένα δεδομένο, το οποίο ήδη απασχολεί έντονα τους marketers και όχι μόνο.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

Leave A Reply