Στο ερώτημα του τίτλου οι Ευρωπαίοι απαντούν “ναι”. Έρευνα της Kaspersky Lab δείχνει ότι οι Ευρωπαίοι εμπιστεύονται τις κινητές συσκευές τους (smartphones ή tablets) για να αποθηκεύουν εκεί τα δεδομένα τους, είτε αυτά είναι προσωπικά, είτε επαγγελματικά. Τα προσωπικά δεδομένα (φωτογραφίες, βίντεο κωδικοί social media λογαριασμών κλπ) σαφώς υπερτερούν και αυτό δείχνει ότι οι Ευρωπαίοι κρατούν μια επιφύλαξη, η οποία προκύπτει προφανώς από τη φορητότητα των συσκευών, εξαιτίας της οποίας μπορεί να χαθούν ή να καταστραφούν. Άλλωστε, από την ίδια έρευνα πληροφορούμαστε ότι το 12% των Ευρωπαίων χρηστών κινητών συσκευών έχουν χάσει τη συσκευή τους μέσα στον προηγούμενο χρόνο.

info_ereuna_B2B

Από την ίδια έρευνα, αλλά και από άλλες που κατά καιρούς έχουν δει το φως της δημοσιότητας, πληροφορούμαστε ότι τα δεδομένα είναι περισσότερο πολύτιμα από τις ίδιες τις συσκευές γι’ αυτό και πολλοί χρήστες χαρακτηρίζουν την απώλεια “οδυνηρή”. Η όλο και αυξανόμενη χρήση των κινητών συσκευών πάντως, συνιστά μια έμμεση ή/και ακούσια οικειοποίηση της τεχνολογίας Cloud για την οποία γίνεται μεγάλη συζήτηση πλέον και κυρίως για την ασφάλεια των δεδομένων που διακινούνται στο “νέφος” του διαδικτύου.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

Leave A Reply