“Έκρηξη” στις πωλήσεις των smartphones το 2013

0

smart II black

Τον αριθμό ρεκόρ του 1.000.000.000 θα φτάσουν οι πωλήσεις των smartphones για το 2013, το οποίο οδεύει προς το τέλος του. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει έρευνα IDC (International Data Corporation) η οποία ωστόσο φέρνει τις εταιρείες αντιμέτωπες με έναν όχι άμεσο, αλλά όχι μακρινό “κίνδυνο”: Οι κατασκευάστριες εταιρείες θα πρέπει να μειώσουν το ποσοστό τους κέρδους τους από τις συσκευές που διαθέτουν στην αγορά. 

Αυτό θα συμβεί γιατί τα “έξυπνα” τηλέφωνα κερδίζουν περισσότερους υποστηρικτές στις λεγόμενες “αναδυόμενες” αγορές (Ασία, Λατινική Αμερική, Αφρική, Μέση Ανατολή). Εν αντιθέσει, στις αναπτυγμένες αγορές οι εταιρείες καταγράφουν πτώση στις πωλήσεις τους λόγω κορεσμού των καταναλωτών. Η σύγκλιση των δύο τάσεων στις αγορές του κόσμου θα προκαλέσει πτώση της μέσης τιμής των smartphones, λένε οι ειδικοί, η οποία μάλιστα μπορεί να φτάσει και τα 120 δολάρια μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια (φέτος πάντως η μέση τιμή θα αγγίξει τα 337$, καταγράφοντας μείωση 50$ σε σχέση με πέρυσι).

Αν τελικά οι προβλέψεις του IDC επιβεβαιωθούν, τότε οι πωλήσεις των smartphones θα έχουν αυξηθεί σε σχέση με πέρυσι κατά 40%. 

Share.

Leave A Reply