Κινητά τηλέφωνα: Ρεκόρ πωλήσεων στο 9μηνο του 2013

0

Ρεκόρ πωλήσεων καταγράφηκε στο τέλος του πρώτου 9μήνου του 2013 στην αγορά των κινητών τηλεφώνων. Από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους πωλήθηκαν περισσότερα κινητά τηλέφωνα από ποτέ.

BYOD

Στο σύνολο των πωλήσεων τα smartphones κατακτούν το 58% και φαίνεται πλέον ότι η υπεροχή τους έναντι των συμβατικών τηλεφώνων εδραιώνεται. Οι περιοχές στις οποίες οι πωλήσεις των συμβατικών τηλεφώνων ξεπερνούν αυτές των smartphones είναι η Αφρική, η Ινδία και η Λατινική Αμερική.

Η Κίνα καταγράφεται ως η χώρα με τη μεγαλύτερη προτίμηση στις έξυπνες συσκευές, αφού το 86% των τηλεφώνων που χρησιμοποιούνται εκεί είναι smartphones και ακολουθεί η Ευρώπη, όπου τα smartphones να καλύπτουν το 71% των πωλήσεων.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα χαρακτηριστικά  των τηλεφώνων που προτιμούν οι καταναλωτές ανά τον κόσμο η τάση που καταγράφεται είναι μεγάλα, γρήγορα και λεπτά. Η πλειοψηφία των smartphones που πωλήθηκαν στο εννιάμηνο του 2013 έχουν οθόνη ίση ή μεγαλύτερη των 4 ιντσών, ενώ τα μισά περίπου δεν ξεπερνούν σε πάχος τα 10 χιλιοστά.

Τέλος, και ενώ οι εταιρείες φαίνεται ότι ακολουθούν την τάση του κοινού για ποιοτικότερες συσκευές σε όλα τα επίπεδα, οι τιμές δεν μειώνονται με το μέσο όρο να κυμαίνεται στα 430 €/συσκευή.

(έρευνα: GfK)

Share.

Leave A Reply