Ο Χρήστος δοκιμάζει τα Google Glasses και το μοιράζεται μαζί μας

0

Ο Χρήστος Χατζημίσης είναι δημοσιογράφος, που ζει και εργάζεται στην Κατερίνη. Πριν από λίγες ημέρες ο δήμαρχος Κατερίνης δέχθηκε επίσκεψη μιας ομάδας συνεργατών της Google, οι οποίοι βρέθηκαν εκεί στο περιθώριο μιας προγραμματισμένης επίσκεψής τους στην Θεσσαλονίκη, έχοντας μαζί τους και τα Google Glasses.

glasses

Μεταξύ όλων των υπολοίπων που συνέβησαν, οι άνθρωποι της Google έδωσαν την ευκαιρία στους δημοσιογράφους, και όχι μόνο, να φορέσουν για λίγα λεπτά τα περιβόητα Glasses που όταν διατεθούν στο ευρύ κοινό, φιλοδοξούν να αλλάξουν τον ρου της ιστορίας του ίντερνετ. Ο Χρήστος ήταν ένας απ’ αυτούς που φόρεσαν τα περιβόητα “γυαλιά” και μοιράζεται την εμπειρία του στο infocom.gr.

χχ“I’ m excited” έγραψε ο Χρήστος στο Facebook συνοδεύοντας μια φωτογραφία, στην οποία φαίνεται με τα Glasses, και αυτή ήταν η αφορμή για να τον ρωτήσω περισσότερα πράγματα γι’ αυτό το τεχνολογικό επίτευγμα, που τόσο πολύ έχει διαφημιστεί ως τώρα.

“Ήταν πολύ ωραία εμπειρία”, μου λέει και με ενημερώνει ότι τα γυαλιά για να λειτουργήσουν είναι απαραίτητο να υπάρχει διαθέσιμο δίκτυο wi-fi.

“Στο δεξί σου μάτι ένα μικρό πρίσμα, φέρνει μπροστά σου μια οθόνη, η οποία μάλιστα προσαρμόζεται ακόμα και σε περίπτωση που έχεις μυωπία ή άλλα προβλήματα όρασης”, συνεχίζει για να εκφράσω την απορία “Και, τι βλέπεις εκεί δηλαδή;” 

Η απάντηση που πήρα είναι ότι μπορείς να περιηγηθείς στο ίντερνετ και να τραβήξεις φωτογραφίες ή βίντεο, τα οποία όμως δεν μπορείς να αποθηκεύσεις, παρά μόνο να δημοσιεύσεις απ’ ευθείας ή να τα προωθήσεις με e-mail.

Στον δεξί βραχίονα υπάρχει προσαρμοσμένο ένα Pad μέσω του οποίου μπορείς να δίνεις εντολές στα Glasses, αλλά μπορείς και να τους “μιλάς”, αφού δέχονται τρεις φωνητικές εντολές: Glass share, On google+, Glass photo. Η τελευταία εντολή περιέχει και την αχίλλειο πτέρνα των γυαλιών, σύμφωνα πάντα με την εκτίμηση του Χρήστου, ο οποίος θεωρεί ότι οι φωτογραφίες που τραβούν τα γυαλιά είναι χαμηλής ευκρίνειας.

Η δική μου απορία, πάντως, είναι πώς είναι δυνατόν ο περιβάλλων χώρος που περνάει στο οπτικό σου πεδίο, να μην επηρεάζει την εικόνα που βλέπεις στο πρίσμα των Glasses. Ο Χρήστος επιμένει ότι “δεν καταλαβαίνεις τίποτα – δεν σε επηρεάζει καθόλου”, ωστόσο εγώ θα ήθελα να το διαπιστώσω ιδίοις όμμασι.

Τα Google Glasses, με τα οποία μπορείς να κάνεις και συνομιλίες Skype, κοστίζουν τώρα 1500 δολλάρια. Όταν ολοκληρωθούν οι βελτιώσεις στις οποίες υπόκεινται και δοθούν προς ευρεία κατανάλωση -υποστηρίζει η Google- θα κοστίζουν όσο ένα κινητό τηλέφωνο.

Share.

Leave A Reply