Φτωχότερη των ανακοινώσεων της ΕΕΤΤ η αποτελεσματικότητα του ΣΗΛΥΑ

0

Παράταση στην προθεσμία για την αδειοδότηση του υφιστάμενου δικτύου τους, που λήγει τον Μάρτιο του 2014 μέσω τροποποιητικής διάταξης, έχουν ζητήσει οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, επικαλούμενες καθυστερήσεις στη διαδικασία.

stefanopoylos

Σε δήλωσή του, σχολιασμό της ανακοίνωσης της ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) σχετικά με τη λειτουργία του ΣΗΛΥΑ (Σύστημα Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων) ο γενικός διευθυντής της ΕΕΚΤ (Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας) Γιώργος Στεφανόπουλος – αν και με προσεγμένα ήπιο ύφος – αμφισβητεί ουσιαστικά την Επιτροπή επισημαίνοντας: «Ένας σύντομος απολογισμός, μέχρι σήμερα, δείχνει ότι η αδειοδότηση των νέων κατασκευών βρίσκεται στο 50% περίπου, ενώ η διεκπεραίωση των αναβαθμίσεων του υφισταμένου δικτύου φτάνει μόλις το 30%

Ο κ. Στεφανόπουλος επίσης προσθέτει: «Τα αποτελέσματα από τη λειτουργία του ΣΗΛΥΑ θα μπορούσαν να βελτιωθούν σημαντικά και στο μέλλον χρειάζεται η ΕΕΤΤ να ενισχύσει τον κεντρικό συντονιστικό της ρόλο προκειμένου να βελτιωθεί η ανταπόκριση συγκεκριμένων υπηρεσιών της Δημόσιας Διοίκησης όπως οι Πολεοδομίες, τα Δασαρχεία και οι εφορίες Αρχαιοτήτων. Επιπλέον, θα βοηθήσει σημαντικά η οριστικοποίηση των οδηγιών εργασίας για το ΣΗΛΥΑ από την ΕΕΤΤ ώστε να είναι σαφείς προς όλους (παρόχους και υπηρεσίες της δημόσιας διοίκησης) οι υποχρεώσεις που αφορούν στην υποβολή εγγράφων και την εγκριτική διαδικασία και να αποφεύγεται η επανυποβολή αιτήσεων.

Οι μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει με τον ν4070/2012 δημιουργούν τις προϋποθέσεις ενός νέου σύγχρονου πλαισίου αδειοδότησης τηλεπικοινωνιακών υποδομών συγκρινόμενου με τι καλύτερες ευρωπαϊκές πρακτικές. Η θέσπιση μονοαπευθυντικής διαδικασίας από έναν μόνο φορέα και η δημιουργία του ΣΗΛΥΑ μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη της κινητής ευρυζωνικότητας, στην προώθηση των επενδύσεων και σε σημαντικά οφέλη στην καθημερινή ζωή πολιτών και επιχειρήσεων.

Οι εταιρείες Κινητών Επικοινωνιών, έχουν καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις στα υπουργεία ΥΜΕ, ΠΕΚΑ και στην ΕΕΤΤ προκειμένου να επιλυθούν προβλήματα και να επιταχυνθεί η διαδικασία.»


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Leave A Reply