Ανήσυχα σωματεία των εργαζομένων σε Vodafone και Wind

0

Ανήσυχα εμφανίζονται τα σωματεία των εργαζομένων σε Vodafone και Wind αναφορικά με τη συμφωνία των διοικήσεων των δύο εταιρειών για το network sharing. Με κοινή επιστολή τους τα δύο σωματεία απευθύνθηκαν στον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά ζητώντας του συνάντηση καθώς και σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα ζητώντας επίσης συναντήσεις προκειμένου να εκθέσουν τις απόψεις τους. vodafone-wind-workers

Όπως επισημαίνουν στην επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό «ο τρόπος που αυτό το θέμα ήρθε στην επικαιρότητα, με τη συνάντηση των εκπροσώπων των δύο εταιριών μαζί σας, θεωρούμε ότι μάλλον συσκοτίζει την πραγματικότητα παρά βοηθάει στο σχηματισμό συγκεκριμένης και ακριβούς εικόνας.

Ιδιαίτερα, όχι μόνο είναι εντελώς ασαφή ή και ανυπόστατα τα όσα ακούγονται ή διαρρέονται περί δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, αλλά ισχύει μάλλον το αντίθετο. Δημιουργούνται σοβαρότατοι κίνδυνοι και για τις θέσεις εργασίας, αλλά και για τους όρους εργασίας (συλλογικές συμβάσεις, αμοιβές, ωράρια, συνθήκες κ.λπ.), τα οποία οι εργαζόμενοι και τα επιχειρησιακά Σωματεία μας στις δύο εταιρίες έχουν με πολύ κόπο και αγώνα μέχρι σήμερα κατοχυρώσει.

Κίνδυνοι απέναντι στους οποίους οι δύο εταιρίες δεν έχουν δώσει ουσιαστικές εγγυήσεις. Και, σε κάθε περίπτωση, δεν έχουν δώσει κάποια συγκεκριμένη αιτιολογία για την αναγκαιότητα σύστασης νέας εταιρίας από τεχνική άποψη». Καταλήγοντας τα δύο σωματεία ζητούν συνάντηση ώστε «κι εμείς με τη σειρά μας, ως εργαζόμενοι, να εκθέσουμε πως έχει πραγματικά η κατάσταση με το sharing και να θέσουμε τα ουσιαστικά θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους ενόψει αυτών των εξελίξεων».

Share.

Leave A Reply