Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Σάββατο, 25 Απριλίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Telecoms

Telekom: κορυφαία συνδεσιμότητα σε όλα τα γήπεδα του UEFA EURO μέσω 5G και οπτικών ινών

14/06/2024infocomBy infocom2 Mins Read Telecoms

Τα δέκα γήπεδα ποδοσφαίρου που θα «φιλοξενήσουν» το UEFA EURO 2024, αναβάθμισε τεχνολογικά η Telekom, μέλος της οποίας είναι και η COSMOTE, διασφαλίζοντας βέλτιστη συνδεσιμότητα και υψηλές ταχύτητες, μέσω δικτύου 5G και οπτικών ινών.

Ειδικότερα, η Telekom έχει εγκαταστήσει 750 κεραίες 5G σε όλα τα γήπεδα που θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες, με 300 εξ αυτών να εξασφαλίζουν κάλυψη στις κερκίδες των φιλάθλων και 450 σε εσωτερικούς χώρους, όπως αποδυτήρια και χώροι των ΜΜΕ. Επιπλέον, έχουν εγκατασταθεί 65 χιλιόμετρα νέων γραμμών οπτικών ινών στους χώρους των γηπέδων, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η χωρητικότητα και η ταχύτητα του δικτύου θα είναι επαρκής για την απρόσκοπτη αναμετάδοση εικόνας και ήχου.

Οπτικές ίνες για εικόνες που θα κάνουν τον γύρο του κόσμου

Μέσω του δικτύου της Telekom, διασφαλίζεται ότι δύο πλήρως ανεξάρτητες γραμμές οπτικών ινών θα μεταφέρουν συνολικά 4 terabit δεδομένων ανά δευτερόλεπτο, από τα 10 γήπεδα του UEFA EURO 2024 στο Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης (IBC) της UEFA και από εκεί σε όλο τον κόσμο, ως τηλεοπτικές εικόνες.

Πέραν των οπτικών ινών, έχουν τοποθετηθεί πάνω από 2.000 διανομείς σήματος (switches) και σημεία σύνδεσης για WLAN και σύνδεση καλωδίου, καθώς και 1.300 σημεία πρόσβασης (access points) που θα επιτρέπουν την επικοινωνία σε κάθε σημείο. Για την καλύτερη δυνατή κάλυψη της διοργάνωσης από τους εκπροσώπους των ΜΜΕ και όσους εργάζονται κατά την διάρκεια των αγώνων, έχουν τοποθετηθεί 53 ειδικά 5G routers που θα προσφέρουν σταθερό και υψηλών ταχυτήτων δίκτυο.

Κορυφαία εμπειρία κινητής τηλεφωνίας και Internet

Καθώς ο όγκος μετάδοσης δεδομένων σε αθλητικές εκδηλώσεις συγκέντρωσης χιλιάδων θεατών είναι ιδιαίτερα υψηλός, η Telekom θα χρησιμοποιήσει δίκτυο 5G και LTE, αξιοποιώντας συχνότητες έως και 3.6GHz, ώστε να παρέχει στους θεατές, κορυφαία εμπειρία χρήσης κινητής τηλεφωνίας και Internet. Οι υποδομές αυτές έχουν εγκατασταθεί και στα 10 γήπεδα, όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες και θα παραμείνουν και μετά την λήξη της διοργάνωσης.

Βελτιστοποιημένο δίκτυο με το «mobile phone mast to go»

Η Telekom βελτιστοποιεί το δίκτυο όχι μόνο μέσα στα γήπεδα, αλλά και γύρω από αυτά, ώστε να εξυπηρετηθούν αποτελεσματικά οι ανάγκες των φιλάθλων. Για τον σκοπό αυτό, θα αξιοποιηθεί ο φορητός σταθμός βάσης κινητής τηλεφωνίας, «Μobile mast to go», που αποτελεί μια καινοτομία της Telekom και παρουσιάστηκε πρόσφατα στο Mobile World Congress της Βαρκελώνης. Στόχος είναι, η απρόσκοπτη παροχή κινητών επικοινωνιών σε περιοχές με μεγάλη επισκεψιμότητα, όπως οι ζώνες φιλάθλων, οι σιδηροδρομικοί σταθμοί και τα καταλύματα των ομάδων.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

5G telekom
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άλμα 25% σημείωσαν οι δορυφορικές συνδέσεις smartphone σε οκτώ μήνες

Morgan Stanley για ΟΤΕ: ανάπτυξη με μοχλό την κινητή, περιορισμένη η επίδραση της ΔΕΗ στο FTTH

Στα 1,3 τρισ. δολάρια ανήλθαν τα παγκόσμια έσοδα των τηλεπικοινωνιών

Tim Hottges: υποδομές, AI και 6G στον σχεδιασμό της Deutsche Telekom

Open Cosmos – Ubotica: AI απευθείας σε τροχιά μέσω του FAME της NASA

H Grid Telecom εντάσσεται ως μέλος στη διεθνή ένωση Suboptic και στη διεθνή επιτροπή προστασίας υποθαλάσσιων καλωδίων

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • The Media Business Game: Ραδιόφωνο, πλατφόρμες και AI σε νέα φάση
  • ΑΑΔΕ: Νέα ψηφιακή εφαρμογή για ενημέρωση οφειλετών με αλληλέγγυα ευθύνη
  • Παιδιά online, αλλά με όρια: Το νέο πλαίσιο προστασίας στον ψηφιακό κόσμο
  • Λάζαρος Παπαγαρυφάλλου: «Οι έξι πυλώνες ανάπτυξης του νέου παραγωγικού μοντέλου»
  • Ο Όμιλος ΟΤΕ έχει ενσωματώσει το ΑΙ σε κάθε πτυχή της λειτουργίας του
  • Philosofish: Στρατηγική επένδυση στην ανάπτυξη και δυναμική παρουσία στη Seafood Expo Global 2026
  • The Circle by glο HILO: Ένα premium ταξίδι εμπειριών στην Ελλάδα
RSS itsecuritypro.gr
  • AI Agents: Θα αντέξουν οι ελληνικές επιχειρήσεις την επόμενη κυβερνοεπίθεση;
  • Mindbreeze: AI-driven enterprise intelligence
  • Η Orthology ανακοινώνει στρατηγική συνεργασία με τη Nagomi Security
  • Rittal Greece & Eplan Hellas παρουσιάζουν τα μηνιαία Open Tech Day
  • Η Clico ανακοινώνει ότι ο Γιώργος Κουσίσης είναι ο νέος Country Manager για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα
  • Νέο Γενικός Διευθυντής της CISCO για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα ο Παναγιώτης Γκολέμης
  • Η Data4 εγκαινίασε δεύτερο data center στο campus της κοντά στη Βαρσοβία. Οι επενδύσεις στην Πολωνία θα φτάσουν τα 600 εκατ. ευρώ έως το 2030.
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.