Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τρίτη, 28 Απριλίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Telecoms

Υπό διαμόρφωση η θέση της Ελλάδας για το fair share

29/10/2023Τέτη ΗγουμενίδηBy Τέτη Ηγουμενίδη2 Mins Read Telecoms

Δεν έχει διαμορφωθεί, τουλάχιστον σε επίπεδο κυβερνητικής θέσης, η τελική γνώμη της Ελλάδας αναφορικά με το αποκαλούμενο fair share, τη συμμετοχή δηλαδή των εταιρειών περιεχομένου στο κόστος ανάπτυξης των δικτύων, όπως ζητούν οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι.

Σε αυτό συμβάλλει και το γεγονός ότι το θέμα υποβαθμίζεται, τουλάχιστον σε σχέση με ένα χρόνο πριν, όταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέπεμπε μήνυμα ότι επίκεινται αποφάσεις στην κατεύθυνση των όσων ζητούν οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι.

Είναι άλλωστε συνήθης πρακτική στην ΕΕ, όταν σε ένα τέτοιου τύπου ζήτημα δεν υπάρχει ομοφωνία, να εγκαταλείπεται προσωρινά προκειμένου να βρεθεί ο κοινός τόπος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην άτυπη συνάντηση των υπουργών τηλεπικοινωνιών στη Λεόν της Ισπανίας την προηγούμενη εβδομάδα, το θέμα του fair share δεν συζητήθηκε, τουλάχιστον στο πλαίσιο της επίσημης ατζέντας.

Η Ελλάδα, στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού και ενώ είχαμε υπηρεσιακή κυβέρνηση, κλήθηκε να πει την άποψή της για το θέμα σε συνάντηση υπηρεσιακών παραγόντων των χωρών μελών της ΕΕ. Τότε, η άποψη που εκφράστηκε ήταν υπέρ των τηλεπικοινωνιακών παρόχων.

Στη συνέχεια, στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης τοποθετήθηκε νέα πολιτική ηγεσία η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει κάποια σχετική δήλωση με την οποία να αποτυπώνεται με σαφήνεια η άποψη της χώρας για το εν λόγω θέμα.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ο υφυπουργός, Δημήτρης Παπαστεργίου και Κωνσταντίνος Κυρανάκης, είναι προσεκτικοί όταν αναφέρονται στο fair share.

Όπως εκτιμάται σε αυτή τη φάση εξετάζουν τα επιχειρήματα και των δύο πλευρών, μέσα από τις συναντήσεις που έχουν με τα ανώτατα στελέχη τόσο των τηλεπικοινωνιακών παρόχων όσο και των παρόχων περιεχομένου, καθώς και τις εξελίξεις στην ΕΕ, προκειμένου, εφόσον τελικά κληθούν, να λάβουν θέση για το επίμαχο ζήτημα.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

fair share Greece telecoms
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Τέτη Ηγουμενίδη

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άλμα 25% σημείωσαν οι δορυφορικές συνδέσεις smartphone σε οκτώ μήνες

Morgan Stanley για ΟΤΕ: ανάπτυξη με μοχλό την κινητή, περιορισμένη η επίδραση της ΔΕΗ στο FTTH

Στα 1,3 τρισ. δολάρια ανήλθαν τα παγκόσμια έσοδα των τηλεπικοινωνιών

Tim Hottges: υποδομές, AI και 6G στον σχεδιασμό της Deutsche Telekom

Open Cosmos – Ubotica: AI απευθείας σε τροχιά μέσω του FAME της NASA

H Grid Telecom εντάσσεται ως μέλος στη διεθνή ένωση Suboptic και στη διεθνή επιτροπή προστασίας υποθαλάσσιων καλωδίων

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Π. Γεωργιόπουλος: Το “στοίχημα της εμπιστοσύνης” και το δημογραφικό που θα αλλάξει το τραπεζικό μοντέλο
  • ΔΕΗ Tour of Hellas 2026: Η μεγαλύτερη αθλητική και μουσική γιορτή της Ελλάδας
  • Από την Εκπαίδευση στην Παραγωγή: Το Νέο Στοίχημα των Δεξιοτήτων
  • Γ. Χατζηθεοδοσίου: Επαφές στην Κύπρο – Ενίσχυση συνεργασιών και διμερών σχέσεων
  • 30% Success Rate στην έρευνα στη Θεσσαλία – Έξι φορές πάνω από τον παγκόσμιο μέσο όρο
  • Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη, Πρόεδρος PIF: «Ζητάμε την επιβράβευση της καινοτομίας, όχι μόνο την πρόσβαση!»
  • ΑΑΔΕ: Ψηφιακή βεβαίωση δραστηριοτήτων για τη μετάβαση στους νέους ΚΑΔ
RSS itsecuritypro.gr
  • Uni Systems: Στρατηγική με προτεραιότητα στην Τεχνητή Νοημοσύνη, με τον άνθρωπο στο επίκεντρο της ανάπτυξης
  • AI Agents: Θα αντέξουν οι ελληνικές επιχειρήσεις την επόμενη κυβερνοεπίθεση;
  • Mindbreeze: AI-driven enterprise intelligence
  • Η Orthology ανακοινώνει στρατηγική συνεργασία με τη Nagomi Security
  • Rittal Greece & Eplan Hellas παρουσιάζουν τα μηνιαία Open Tech Day
  • Η Clico ανακοινώνει ότι ο Γιώργος Κουσίσης είναι ο νέος Country Manager για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα
  • Νέο Γενικός Διευθυντής της CISCO για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα ο Παναγιώτης Γκολέμης
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.