Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Δευτέρα, 27 Απριλίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»IT

Αναθέσεις δημοσίων έργων που ξεπερνούν τα 300 εκατ. ευρώ για το Vodafone Business

26/10/2023infocomBy infocom3 Mins Read IT

Την εξαιρετική του πορεία στην ανάληψη έργων του Δημοσίου Τομέα συνεχίζει το Vodafone Business, ενισχύοντας το αποτύπωμά του μέσα από έργα τεχνολογίας που μετασχηματίζουν τη λειτουργία των Δημόσιων Οργανισμών και αναβαθμίζουν την καθημερινότητα στις πόλεις της χώρας μας.

Συνολικά, η αξία των αναθέσεων έχει ξεπεράσει μέχρι στιγμής το ποσό των 300 εκατ. ευρώ με περισσότερα από τριάντα (30) έργα, τα οποία εκτείνονται σε τομείς όπως: υπηρεσίες ολοκλήρωσης συστημάτων (System Integration), έργα Ψηφιοποίησης, ενίσχυσης της εξωστρέφειας των αγροτικών προϊόντων και Εκπαίδευσης.

Η ενίσχυση της ομάδας στελεχών, το διευρυμένο φάσμα λύσεων που προσφέρει η Vodafone Ελλάδας για όλες τις παραπάνω κατηγορίες, σε συνεργασία με ελληνικές εταιρίες πληροφορικής πρώτης γραμμής, καθώς και οι δυνατότητες που προσφέρει το Vodafone Green Network πανελλαδικά αποτελούν τα βασικά οχήματα ανάπτυξης του Δημοσίου τομέα της εταιρίας.

Παράλληλα, κομβικό ρόλο στην περαιτέρω ανάληψη έργων Δημοσίου Τομέα από το Vodafone Business αναμένεται να διαδραματίσουν τα έργα Έξυπνων Πόλεων, με όχημα την Πλατφόρμα Έξυπνων Πόλεων, η οποία επιτρέπει στις πόλεις να διαχειρίζονται σοφότερα και ολιστικά μια σειρά από δημοτικά συστήματα και υπηρεσίες προς όφελος των πολιτών. Με αυτόν τον τρόπο, αξιοποιούν ένα μεγάλο εύρος δεδομένων που συλλέγονται από διαφορετικές πηγές και αισθητήρες, ώστε να βελτιώνουν τις υπηρεσίες, να διασφαλίζουν την ομαλή ενσωμάτωση των διαφόρων αστικών υπηρεσιών και να εξελίσσονται με βάση τις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις των πολιτών. H μέχρι στιγμής εμπειρία από τη χώρα μας τείνει να επιβεβαιώσει ένα εκ των βασικών συμπερασμάτων της πρόσφατης έρευνας του Ομίλου Vodafone, σύμφωνα με την οποία οι έξυπνες λύσεις εκτείνονται σε διαφορετικές κατηγορίες με την Ενέργεια και το Περιβάλλον, την Ασφάλεια και τις λύσεις κινητικότητας να συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τους Δήμους.

Ένα πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η ανάθεση έργου από τον Δήμο Ηρακλείου της Κρήτης σχετικά με προμήθεια και έξυπνες υπηρεσίες τηλεματικού εξοπλισμού, με στόχο τη βελτιστοποίηση αποκομιδής και μεταφοράς των απορριμμάτων με εξοικονόμηση χρόνου και ενέργειας στο σύνολο των οχημάτων του δημοτικού στόλου. Το σύστημα παρέχει δυνατότητες παρακολούθησης των καθημερινών μετακινήσεων και εργασιών των οχημάτων αυτών, με δυνατότητα επέκτασης σε όλα τα δημοτικά οχήματα, παρατηρώντας παραμέτρους όπως: διαδρομή, στάση, υπέρβαση ταχύτητας, είσοδος – έξοδος από επιλεγμένες περιοχές κλπ., την προμήθεια συστήματος αυτόματης ταυτοποίησης κάδων RFID και δυναμική καταγραφή του βάρους των απορριμμάτων κατά την αποκομιδή.

O Γιώργος Τζανετάκος Γενικός Διευθυντής του Vodafone Business δήλωσε σχετικά: «H πρόοδος των έργων του Δημοσίου Τομέα, αλλά και το μέγεθος των ευρωπαϊκών και εθνικών πόρων που αναμένεται να διατεθούν στο άμεσο μέλλον αναδεικνύουν πως η Ελλάδα έχει αγκαλιάσει τον ψηφιακό μετασχηματισμό ως στρατηγική ευκαιρία για την οικοδόμηση μιας πιο ανταγωνιστικής και ανθεκτικής οικονομίας και κοινωνίας. Θα πρέπει να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό για να διασφαλίσουμε ότι οι Δημόσιοι Οργανισμοί και οι πολίτες, εν τέλει, θα επωφεληθούν στο άμεσο μέλλον από την ψηφιοποίηση.»

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Vodafone vodafone business
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΗ: στην αγορά των hyperscalers με μοντέλο υποδομών και στόχο 200 εκατ. EBITDA

ΕΕΤΤ: Νέος πρόεδρος ο Δημήτρης Βαρουτάς αντιπρόεδρος Τηλεπικοινωνιών ο Άκης Μαρκάτος

Παιδιά online αλλά με όρια – το νέο πλαίσιο προστασίας στον ψηφιακό κόσμο

Ρεκόρ δαπανών πληροφορικής ύψους 6,31 τρισεκατομμυρίων δολαρίων το 2026

Προειδοποιήσεις Nokia για φυγή επενδύσεων AI από την Ευρώπη

ΔΕΗ: data center 300 MW στην Κοζάνη με έναρξη κατασκευής το 2026

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Stig Thorgersen: «Η Ελλάδα πρέπει να μετασχηματιστεί σε εξαγωγέα άμυνας, από απλός αγοραστής»
  • Δ. Παπαστεργίου: Υπέγραψε τη σύμβαση για την ίδρυση του Διακυβερνητικού Οργανισμού Mercator
  • Τ. Θεοδωρικάκος: Τομέας αιχμής της ελληνογαλλικής συνεργασίας η πυρηνική τεχνολογία
  • Σ. Ζαχαράκη: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει διεθνής κόμβος Ανώτατης Εκπαίδευσης
  • The Media Business Game: Ραδιόφωνο, πλατφόρμες και AI σε νέα φάση
  • ΑΑΔΕ: Νέα ψηφιακή εφαρμογή για ενημέρωση οφειλετών με αλληλέγγυα ευθύνη
  • Παιδιά online, αλλά με όρια: Το νέο πλαίσιο προστασίας στον ψηφιακό κόσμο
RSS itsecuritypro.gr
  • AI Agents: Θα αντέξουν οι ελληνικές επιχειρήσεις την επόμενη κυβερνοεπίθεση;
  • Mindbreeze: AI-driven enterprise intelligence
  • Η Orthology ανακοινώνει στρατηγική συνεργασία με τη Nagomi Security
  • Rittal Greece & Eplan Hellas παρουσιάζουν τα μηνιαία Open Tech Day
  • Η Clico ανακοινώνει ότι ο Γιώργος Κουσίσης είναι ο νέος Country Manager για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα
  • Νέο Γενικός Διευθυντής της CISCO για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα ο Παναγιώτης Γκολέμης
  • Η Data4 εγκαινίασε δεύτερο data center στο campus της κοντά στη Βαρσοβία. Οι επενδύσεις στην Πολωνία θα φτάσουν τα 600 εκατ. ευρώ έως το 2030.
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.