Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
  • MWC 2026
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τρίτη, 21 Απριλίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
  • MWC 2026
InfoCom
Home»Telecoms

Η Huawei ηγείται της κούρσας για τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας στο 5G

12/10/2023Χρήστος ΚοτσακάςBy Χρήστος Κοτσακάς2 Mins Read Telecoms

Ανάλυση της LexisNexis έδειξε ότι η Huawei κατέχει το προβάδισμα στον άκρως ανταγωνιστικό τομέα των πατεντών γύρω από το 5G, στον οποίο περιλαμβάνονται και άλλα μεγάλα ονόματα, όπως εκείνα των Qualcomm και Samsung.

Στη νεότερη ετήσια έκθεση της για τα χαρτοφυλάκια διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και τις σχετικές αξίες αγοράς, η εταιρεία αναφέρει ότι υπάρχουν διαπραγματεύσεις, σε εβδομαδιαία βάση, για συμφωνίες 5G μεταξύ 1 και 100 εκατομμυρίων δολαρίων, αν και τονίζεται ότι είναι δύσκολο να καθοριστούν όγκοι και μερίδια αγοράς λόγω έλλειψης διαφάνειας.

Η LexisNexis εξέτασε ποιες βασικές πατέντες βρίσκονται στην καλύτερη θέση για να κυριαρχήσουν στην αναπτυσσόμενη αγορά του 5G, κατατάσσοντας τις Huawei, Qualcomm και Samsung ως τις τρεις πρώτες, όσον αφορά σε θέματα ποσότητα και ποιότητας. Οι Ericsson, Nokia, LG Electronics, ZTE, Oppo, NTT και InterDigital έκλεισαν την πρώτη δεκάδα.

Η LexisNexis δήλωσε ότι οι ειδικοί ταξινόμησαν το 10% έως 20% των δηλωθέντων βασικών πατεντών 5G ως πραγματικά απαραίτητες.

Η εταιρεία κατέταξε τους κορυφαίους 50 προμηθευτές πατεντών μέσω μιας εσωτερικής αξιολόγησης των αξιών των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας μαζί με τις συνεισφορές προτύπων 3GPP και τον αριθμό των «καθαρών» δηλώσεων. Η Huawei, η Ericsson και η Nokia ήταν από τους ισχυρότερους συνεισφέροντες στα πρότυπα 5G.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι ΗΠΑ ήταν η κορυφαία περιοχή, με περισσότερες από 28.000 οικογένειες διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας 5G, ενώ ακολούθησε η Κίνα με περίπου 26.000 και την Ευρώπη με σχεδόν 15.000.

Από τον Ιούλιο του 2023, ο αριθμός των δηλωμένων οικογενειών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας 5G έχει αυξηθεί σε περισσότερες από 60.000, με περίπου 30.000 χορηγούμενες στην Ευρώπη ή τις ΗΠΑ, αυξάνοντας με ρυθμό περίπου 5.000 ετησίως.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

5G Huawei patents telecoms
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Χρήστος Κοτσακάς
  • Website
  • LinkedIn

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Open Cosmos – Ubotica: AI απευθείας σε τροχιά μέσω του FAME της NASA

H Grid Telecom εντάσσεται ως μέλος στη διεθνή ένωση Suboptic και στη διεθνή επιτροπή προστασίας υποθαλάσσιων καλωδίων

Εξαγορά της Globalstar από την Amazon έναντι 11,57 δισ. δολαρίων

Η Νότια Κορέα θεσπίζει καθολικό δικαίωμα στη χρήση δεδομένων

Το δορυφορικό δίκτυο Leo της Amazon ξεκινά στα μέσα 2026

Intracom Telecom: Νέος Senior Vice President στις Ηνωμένες Πολιτείες

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Στην ηγεσία της Apple ο Ternus – Στη θέση του εκτελεστικού προέδρου ο Cook
  • Διαμαντής Mασούτης Α.Ε.: Γιορτάζει τα 50 χρόνια της με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στο πλευρό της
  • GSI: Κοινό αίτημα Αθήνας και Λευκωσίας προς την ΕΤΕπ για τη χρηματοδότηση του έργου
  • Η Ευρώπη ηγείται στις βιώσιμες επενδύσεις παρά τη διεθνή επιβράδυνση
  • ΕΛΣΤΑΤ: Ετήσια μείωση 4,6% στη Βιομηχανία 4,6% τον Φεβρουάριο 2026
  • Στο 30% η προβλεπόμενη πληθυσμιακή μείωση στην Ελλάδα το 2100
  • Η THAMMA επιλέγει χάρτινη συσκευασία Tetra Pak για τα κρύα τσάγια της
RSS itsecuritypro.gr
  • Η Clico ανακοινώνει ότι ο Γιώργος Κουσίσης είναι ο νέος Country Manager για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα
  • Νέο Γενικός Διευθυντής της CISCO για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα ο Παναγιώτης Γκολέμης
  • Η Data4 εγκαινίασε δεύτερο data center στο campus της κοντά στη Βαρσοβία. Οι επενδύσεις στην Πολωνία θα φτάσουν τα 600 εκατ. ευρώ έως το 2030.
  • Η ESET παρουσιάζει λύσεις προστασίας για Cloud Workload και βελτιώσεις τεχνητής νοημοσύνης για τους πελάτες του ESET PROTECT
  • Νέα υπηρεσία κυβερνοασφάλειας από την COSMOTE TELEKOM
  • Πάνω από 1 εκατ. τραπεζικοί λογαριασμοί παραβιάστηκαν το 2025 – στο στόχαστρο τα διαπιστευτήρια χρηστών
  • Κυβερνοαπειλές Μάρτιο 2026: Η Ελλάδα αντιμετωπίζει 1.390 επιθέσεις ανά εβδομάδα
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.