Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τετάρτη, 29 Απριλίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»News

Σχεδόν αμετάβλητη η μεταβολή στο LLU για το Σεπτέμβριο

17/10/2012Τέτη ΗγουμενίδηBy Τέτη Ηγουμενίδη3 Mins Read News Ελλάδα

Δραματική επιβράδυνση σημειώθηκε στο ρυθμό ανάπτυξης της συνδρομητικής βάσης των εναλλακτικών παρόχων κατά το τρίμηνο Ιούλιος – Σεπτέμβριος 2012. Η διαφορά μεταξύ των αποσυνδέσεων και των νέων συνδέσεων στο σύνολο των εταιρειών, διατηρείται μεν θετική, αλλά είναι πολύ μικρή, περίπου 4.860.

Συνολικά οι απελευθερωμένες γραμμές (ΑΠΤΒ – Αδεσμοποίητης Πρόσβασης στον Τοπικό Βρόχο) σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε το infocom.gr  στο τέλος Σεπτεμβρίου (9μηνο 2012) ήταν 1.753.000 όταν με βάση τα δημοσιοποιημένα στοιχεία στο τέλος του πρώτου εξαμήνου ήταν 1.749.141. Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο τρίμηνο του έτους οι εναλλακτικοί πρόσθεσαν συνολικά 46.639 νέες συνδέσεις, στο δεύτερο 37.247 και στο τρίτο μόνο 4.860 όπως προαναφέρθηκε νούμερο. Πρόκειται δηλαδή για τη χειρότερη επίδοση από τη στιγμή που ξεκίνησε η ανάπτυξη των ανταγωνιστών του ΟΤΕ.

Σε ετήσια βάση (9μηνο 2012 με 9μηνο 2011) η ανάπτυξη είναι της τάξεως του 11%, όταν ένα χρόνο πριν (9μηνο 2011 έναντι 9μήνου 2010) η αύξηση ήταν 23%.

Η εικόνα αυτή αντικατοπτρίζει τις αλλαγές που έχουν σημειωθεί στην αγορά των τηλεπικοινωνιών αφενός εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και συνακόλουθα των οριστικών αποσυνδέσεων γραμμών που πλέον πλήττει όχι μόνον τον ΟΤΕ αλλά και τους εναλλακτικούς, αφετέρου τις μειώσεις στις τιμές του ΟΤΕ.  Εντονότατος είναι όμως και ο ανταγωνισμός μεταξύ των εναλλακτικών παρόχων. Οι μετακινήσεις από το ένα δίκτυο στο άλλο έχουν πολλαπλασιαστεί.

Η Forthnet στο τέλος του 9μήνου είχε περί τους 496.000 και σύμφωνα με πληροφορίες σε άλλη περίοδο μέσα στο τρίμηνο ο αριθμός των συνδρομητών της ήταν περισσότερο μειωμένος.

Θετικά αν και με μικρές επιδόσεις, σε σύγκριση με το παρελθόν, κινήθηκαν η hellas online η οποία έκλεισε το 9μηνο με 483.000 συνδρομητές, η Wind η οποία έχει 396.000 συνδρομητές στη σταθερή τηλεφωνία και η Cyta Ελλάς η οποία στο 9μήνο είχε περί τους 285.000 συνδρομητές. Καθοδικά συνεχίζει να κινείται η On Telecoms η οποία στο 9μηνο είχε 93.000 συνδρομητές. Ως εκ τούτου τα μερίδια αγοράς μεταξύ των εταιρειών διαμορφώνονται ως εξής: Forthnet 28,3%, hellas online 27,5%, Wind 22,6%, Cyta Ελλάς 16,2% και On Telecoms 5,4%.

Με ενδιαφέρον αναμένει στο μεταξύ η τηλεπικοινωνιακή αγορά το αποτέλεσμα των συζητήσεων μεταξύ της  Forthnet και της hellas online με τις πληροφορίες να επιμένουν ότι τα στελέχη τους εργάζονται για τη διαμόρφωση μια πρώτης συμφωνίας με τη μορφή μνημονίου αρχικής συνεργασίας (MoU – Memorandum of Understanding).

Αναφορικά με το VDSL και την επίμαχη απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ)  το συμπέρασμα που κυριαρχεί είναι πως αν δεν υπάρξει μια άλλη διορθωτική απόφαση από την πλευρά της Επιτροπής η υπηρεσία δεν θα είναι διαθέσιμη στους καταναλωτές. Η Wind ετοιμάζεται να καταθέσει αίτηση θεραπείας εναντίον της επίμαχης απόφασης, ενώ η ΕΕΤΤ διατηρεί κλειστά τα χαρτιά της για το πώς σκοπεύει να κινηθεί στο εξής. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η επίμαχη απόφαση δεν έχει κοινοποιηθεί ακόμα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

CYTA EETT Fortnhet HOL LLU OTE VDSL Wind ΕΕΤΤ εναλλακτικοί
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Τέτη Ηγουμενίδη

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΕΤΤ: Νέος πρόεδρος ο Δημήτρης Βαρουτάς αντιπρόεδρος Τηλεπικοινωνιών ο Άκης Μαρκάτος

Ψηφίστηκε στη Βουλή τροπολογία για τρίτη θητεία στην Ολομέλεια της ΕΕΤΤ μέσω αλλαγής θέσης

Παρουσίαση του HP TPM Guard στο HP Imagine 2026

Data Center για τις ΑΙ ανάγκες των επιχειρήσεων στην Ελλάδα από την COSMOTE TELEKOM

ΟΤΕ: «Ανεβάζουμε τον πήχη» το «σύνθημα» του Management Team Meeting 2026

Προκήρυξη έργου 3,2 εκατ. για την επέκταση του συστήματος εποπτείας δορυφορικών επικοινωνιών της ΕΕΤΤ

Leave A Reply Cancel Reply

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Η σύγκλιση τεχνολογιών αναδεικνύεται σε κλειδί για το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα
  • Η Κομισιόν παρουσίασε σχέδιο για την απλούστευση των ευρωπαϊκών κανονισμών
  • Μόνο το 7% των ηγετών επενδύει ουσιαστικά στην προσαρμοστικότητα
  • Nova: Τεχνολογία, καινοτομία και υπεύθυνη ανάπτυξη στο επίκεντρο
  • Τα Βραβεία Νεανικής Επιχειρηματικότητας Στ. Χατζηιωάννου επιστρέφουν για 18η χρονιά
  • LG Electronics: Ενοποιημένα έσοδα 16,23 δισ. USD το Α΄τρίμηνο του 2026.
  • ΕΛΣΤΑΤ: Διεθνές εμπόριο αγαθών με τις τρίτες χώρες κατά νόμισμα τιμολογίου, έτους 2025
RSS itsecuritypro.gr
  • Ελληνική ομάδα αποκαλύπτει κρίσιμη ευπάθεια σε παγκόσμιο εργαλείο κυβερνοασφάλειας
  • Uni Systems: Στρατηγική με προτεραιότητα στην Τεχνητή Νοημοσύνη, με τον άνθρωπο στο επίκεντρο της ανάπτυξης
  • AI Agents: Θα αντέξουν οι ελληνικές επιχειρήσεις την επόμενη κυβερνοεπίθεση;
  • Mindbreeze: AI-driven enterprise intelligence
  • Η Orthology ανακοινώνει στρατηγική συνεργασία με τη Nagomi Security
  • Rittal Greece & Eplan Hellas παρουσιάζουν τα μηνιαία Open Tech Day
  • Η Clico ανακοινώνει ότι ο Γιώργος Κουσίσης είναι ο νέος Country Manager για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.