Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τρίτη, 28 Απριλίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Telecoms

Thierry Breton: Η Ευρώπη υστερεί στις τηλεπικοινωνιακές υποδομές

07/06/2023Χρήστος ΚοτσακάςBy Χρήστος Κοτσακάς2 Mins Read Telecoms

Η Ευρώπη υστερεί σε σύγκριση με άλλες περιοχές και χρειάζεται να επενδύσει μαζικά στις τηλεπικοινωνιακές υποδομές για να επιτύχει τους ψηφιακούς στόχους, δήλωσε την Τρίτη ο Επίτροπος για θέματα Εσωτερικής Αγοράς, Thierry Breton, υπερασπιζόμενος το σχέδιο του «fair share», δηλαδή τη συνεισφορά του Big Tech στις επενδύσεις που απαιτούνται για την ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας και των 5G δικτύων.

«Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς των τηλεπικοινωνιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι σταθερά πίσω από εκείνη των Ηνωμένων Πολιτειών. Είναι καλύτερο να είσαι τηλεπικοινωνιακός πάροχος στις ΗΠΑ παρά στην Ευρώπη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Breton κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε συνέδριο.

«Όσον αφορά στην ανάπτυξη του 5G, η ΕΕ υστερεί σε σχέση με άλλες περιοχές του κόσμου. Για να δώσουμε ορισμένους αριθμούς, η πληθυσμιακή κάλυψη του 5G είναι 95% στις ΗΠΑ έναντι 72% στην ΕΕ. Προσαρμοσμένες βάσει ΑΕΠ, οι επενδύσεις για το 5G στην ΕΕ είναι χαμηλότερες από σε άλλες περιοχές του κόσμου», τόνισε.

Πρόσθεσε ότι η Ευρώπη πρέπει να επενδύσει στο cloud computing, στην τεχνητή νοημοσύνη και στο network virtualisation. «Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο και γι’ αυτό ξεκινάμε πρώτα με την υποδομή. Είναι η υποδομή μας, οι τηλεπικοινωνίες και η συνδεσιμότητα κατάλληλες για τις απαιτήσεις των ψηφιακών μας δεδομένων; Η απάντησή μου σήμερα είναι όχι», είπε ο Breton.

Την ίδια στιγμή, απέρριψε τους φόβους ότι η απαίτηση να πληρώνουν ορισμένοι χρήστες περισσότερα από άλλους, θα παραβίαζε τους κανόνες της ΕΕ σε σχέση με την ουδετερότητα του δικτύου, βάσει των οποίων όλοι οι χρήστες πρέπει να αντιμετωπίζονται ισότιμα. «Δεν θα αγγίξουμε την δικτυακή ουδετερότητα. Δεν είναι θέμα αλλαγής της δικτυακής ουδετερότητας. Αυτή είναι ενσωματωμένη στις αξίες μας και στην ψηφιακή μας δεκαετία, οπότε παρακαλώ σταματήστε να το λέτε αυτό».

Ο Breton, ο οποίος πραγματοποίησε δημόσια διαβούλευση για το θέμα, είπε ότι έλαβε 437 υποβολές. Μέχρι τα τέλη του Ιουνίου αναμένεται να εκδώσει έκθεση η οποία θα παρουσιάζει τα επόμενα βήματα. Οποιαδήποτε νομοθετική πρόταση πρέπει να συμφωνηθεί με τις ευρωπαϊκές χώρες και τους νομοθέτες της ΕΕ, προτού καταστεί νόμος.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

europe fair share telecoms
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Χρήστος Κοτσακάς
  • Website
  • LinkedIn

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άλμα 25% σημείωσαν οι δορυφορικές συνδέσεις smartphone σε οκτώ μήνες

Morgan Stanley για ΟΤΕ: ανάπτυξη με μοχλό την κινητή, περιορισμένη η επίδραση της ΔΕΗ στο FTTH

Στα 1,3 τρισ. δολάρια ανήλθαν τα παγκόσμια έσοδα των τηλεπικοινωνιών

Tim Hottges: υποδομές, AI και 6G στον σχεδιασμό της Deutsche Telekom

Open Cosmos – Ubotica: AI απευθείας σε τροχιά μέσω του FAME της NASA

H Grid Telecom εντάσσεται ως μέλος στη διεθνή ένωση Suboptic και στη διεθνή επιτροπή προστασίας υποθαλάσσιων καλωδίων

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Π. Γεωργιόπουλος: Το “στοίχημα της εμπιστοσύνης” και το δημογραφικό που θα αλλάξει το τραπεζικό μοντέλο
  • ΔΕΗ Tour of Hellas 2026: Η μεγαλύτερη αθλητική και μουσική γιορτή της Ελλάδας
  • Από την Εκπαίδευση στην Παραγωγή: Το Νέο Στοίχημα των Δεξιοτήτων
  • Γ. Χατζηθεοδοσίου: Επαφές στην Κύπρο – Ενίσχυση συνεργασιών και διμερών σχέσεων
  • 30% Success Rate στην έρευνα στη Θεσσαλία – Έξι φορές πάνω από τον παγκόσμιο μέσο όρο
  • Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη, Πρόεδρος PIF: «Ζητάμε την επιβράβευση της καινοτομίας, όχι μόνο την πρόσβαση!»
  • ΑΑΔΕ: Ψηφιακή βεβαίωση δραστηριοτήτων για τη μετάβαση στους νέους ΚΑΔ
RSS itsecuritypro.gr
  • Uni Systems: Στρατηγική με προτεραιότητα στην Τεχνητή Νοημοσύνη, με τον άνθρωπο στο επίκεντρο της ανάπτυξης
  • AI Agents: Θα αντέξουν οι ελληνικές επιχειρήσεις την επόμενη κυβερνοεπίθεση;
  • Mindbreeze: AI-driven enterprise intelligence
  • Η Orthology ανακοινώνει στρατηγική συνεργασία με τη Nagomi Security
  • Rittal Greece & Eplan Hellas παρουσιάζουν τα μηνιαία Open Tech Day
  • Η Clico ανακοινώνει ότι ο Γιώργος Κουσίσης είναι ο νέος Country Manager για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα
  • Νέο Γενικός Διευθυντής της CISCO για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα ο Παναγιώτης Γκολέμης
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.