Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
  • MWC 2026
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Παρασκευή, 27 Μαρτίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
  • MWC 2026
InfoCom
Home»AI

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ιδρύει γραφείο για την αντιμετώπιση τεχνολογικών απειλών

24/03/2026Χρήστος ΚοτσακάςBy Χρήστος Κοτσακάς2 Mins Read AI Security

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προχώρησε στην επίσημη σύσταση μιας νέας οντότητας με κύρια αποστολή την πρόβλεψη και την ανταπόκριση σε κινδύνους που προκύπτουν από την εργαλειοποίηση προηγμένων τεχνολογιών. Το Γραφείο Αναδυόμενων Απειλών (Bureau of Emerging Threats) επικεντρώνεται στην αντιμετώπιση ενεργειών από το Ιράν και άλλους αντιπάλους των ΗΠΑ που χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη για κακόβουλους σκοπούς.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Μάρκο Ρούμπιο, είχε προαναγγείλει τη δημιουργία της υπηρεσίας στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης του υπουργείου, ωστόσο οι λεπτομέρειες για τη λειτουργία της παρέμεναν αδιευκρίνιστες μέχρι σήμερα. Το γραφείο καλείται να διαχειριστεί τρέχουσες προκλήσεις στις κρίσιμες υποδομές και τις διασπαστικές τεχνολογίες (disruptive technology), όπως η κβαντική υπολογιστική. Εκπρόσωποι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ υπογράμμισαν ότι η νέα δομή θα ασχοληθεί με κινδύνους που θα ανακύψουν τις επόμενες δεκαετίες, εστιάζοντας ιδιαίτερα στις δραστηριότητες της Κίνας και της Ρωσίας.

Η δομή και οι στόχοι της υπηρεσίας

Η Anny Vu, η οποία ηγείται του γραφείου, δήλωσε ότι η ομάδα εμπειρογνωμόνων της θα αξιοποιήσει όλα τα εργαλεία εθνικής ισχύος για την προστασία των αμερικανικών συμφερόντων. Η υπηρεσία απαρτίζεται από πέντε εξειδικευμένες διευθύνσεις, που καλύπτουν την ασφάλεια του διαστήματος και την αξιολόγηση απειλών από το εξωτερικό. Στο επίκεντρο της δράσης βρίσκεται η θωράκιση των δικτύων από ξένες τρομοκρατικές οργανώσεις και κρατικούς δρώντες.

Η ανάγκη για αυξημένη επαγρύπνηση επιβεβαιώνεται από την πρόσφατη άνοδο της δραστηριότητας pro-Iranian δρώντων μετά τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στα τέλη Φεβρουαρίου 2026. Η εταιρεία κυβερνοασφάλειας CrowdStrike εντόπισε κλιμάκωση των επιθέσεων, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την παραβίαση των συστημάτων της εταιρείας ιατρικής τεχνολογίας Stryker. Η ομοσπονδιακή υπηρεσία CISA διερευνά το περιστατικό, το οποίο αποδίδεται σε ομάδες που συνδέονται άμεσα με την Τεχεράνη. Οι εξελίξεις αυτές αναδεικνύουν την ευαλωτότητα των ιδιωτικών ομίλων σε γεωπολιτικές αντιπαραθέσεις υψηλής έντασης.

Το νέο πλαίσιο για την τεχνητή νοημοσύνη

Παράλληλα με τη γνωστοποίηση της λειτουργίας του γραφείου στο Κογκρέσο, ο Λευκός Οίκος δημοσίευσε το εθνικό πλαίσιο πολιτικής για την τεχνητή νοημοσύνη. Το τετρασέλιδο προσχέδιο ζητά από τους νομοθέτες την υιοθέτηση κανόνων με το ελάχιστο δυνατό κόστος, προκειμένου να υπερισχύσουν έναντι αυστηρότερων τοπικών νομοθεσιών. Η κεντρική διοίκηση ξεκαθάρισε ότι δεν επιδιώκει τη δημιουργία νέων ομοσπονδιακών ρυθμιστικών αρχών για την AI, προτιμώντας ένα ευέλικτο πλαίσιο που θα ευνοεί την καινοτομία και την ανταγωνιστικότητα της χώρας.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

AI Cybersecurity USA
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Χρήστος Κοτσακάς
  • Website
  • LinkedIn

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το παράδοξο των σπάνιων παθήσεων και ο ρόλος της Τεχνητής Νοημοσύνης

Ευρωκοινοβούλιο: Αναβολή εφαρμογής κανόνων για ΤΝ υψηλού κινδύνου

Ελλείψεις ενέργειας και νερού απειλούν την επέκταση των data centers

Ψηφιακός μετασχηματισμός τελωνείων: σε λειτουργία κινητό X-ray για έλεγχο φορτίων

Οι μισοί καταναλωτές στις ΗΠΑ προτιμούν εταιρείες χωρίς παραγωγική νοημοσύνη

Διορισμός δεκατριών στελεχών τεχνολογίας στο συμβούλιο συμβούλων του Τραμπ

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Επενδύσεις ύψους 45 δισ. ευρώ στην ευρωπαϊκή αιολική ενέργεια
  • Η Bolt λανσάρει το Car Ownership Simulator
  • ΣΟΚΕΕ: Οι Ελληνικές εκθέσεις κινητήριος μοχλός της οικονομίας
  • NextGenerationEU: «Πράσινο φως» από την Επιτροπή για το έβδομο αίτημα πληρωμής της Ελλάδας
  • Συμμαχία ισχύος στο streaming – Κοινή πλατφόρμα Μαρινάκη – Βαρδινογιάννη – Κυριακού
  • ΕΕ: Συμφωνία για μεταρρύθμιση τελωνείων και δασμούς στο ηλεκτρονικό εμπόριο
  • Νέα αύξηση κατώτατου μισθού – Το καθαρό όφελος για τους εργαζόμενους
RSS itsecuritypro.gr
  • Η Ignition Technology επεκτείνεται στη Βόρεια Αμερική σε συνεργασία με την Exclusive Networks
  • Η Check Point παρουσιάζει το AI Defense Plane για την προστασία των agentic οργανισμών σε μεγάλη κλίμακα
  • Το AI επιταχύνει τον μετασχηματισμό του κλάδου τεχνολογίας το 2026, σύμφωνα με έκθεση της EY
  • Η Ελλάδα στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής ψηφιακής διακυβέρνησης – Στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ΤΝ η έδρα της κοινοπραξίας IMPACTS-EDIC
  • Έργο για την αναβάθμιση του Cyber SOC ΓΕΕΘΑ
  • Νέο Secure Information Exchange από την Akeydor: Ασφαλής Μεταφορά Ευαίσθητων Δεδομένων με ένα Κλικ
  • Φωνή ή μηχανή; Πώς να καταλάβετε αν στο τηλέφωνο μιλάτε με άνθρωπο ή με τεχνητή νοημοσύνη
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.