Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
  • MWC 2026
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Κυριακή, 19 Απριλίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
  • MWC 2026
InfoCom
Home»IT

Νίκος Πάρδας, MSTAT: Το messaging δεν είναι πια απλώς αποστολή μηνυμάτων

04/03/2025Χρήστος ΚοτσακάςBy Χρήστος Κοτσακάς5 Mins Read Focus - Ελληνική Αγορά IT MWC 2026

Ο Νίκος Πάρδας, Global Messaging & Operations Director της MSTAT, μιλάει στο InfoCom με αφορμή την παρουσία της εταιρείας στο MWC26, αναλύοντας πώς το παραδοσιακό messaging μετεξελίσσεται πλέον σε μια ολιστική και πολυεπίπεδη εμπειρία επικοινωνίας για το σύγχρονο επιχειρείν.

Στο επίκεντρο βρίσκεται η καινοτόμος πλατφόρμα Omni Messaging, η οποία λειτουργεί ως ένας κεντρικός κόμβος που ενσωματώνει απρόσκοπτα δημοφιλή κανάλια όπως το Viber, το WhatsApp, το RCS και το SMS, προσφέροντας στις επιχειρήσεις ένα ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην παγκόσμια ψηφιακή αγορά.

Παράλληλα, ο κ. Πάρδας δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη στρατηγική σημασία των διεθνών διασυνδέσεων και στην ανάγκη ενίσχυσης της ασφάλειας των δεδομένων μέσω της συστηματικής καταπολέμησης του φαινομένου AIT που πλήττει τον κλάδο διεθνώς.

Ποιο είναι το κεντρικό μήνυμα που φέρνει η MSTAT στο MWC26 και ποια λύση αναδεικνύετε ως «αιχμή του δόρατος»;

Στο MWC26 ερχόμαστε με ένα πολύ ξεκάθαρο μήνυμα: το «messaging» δεν είναι πια απλώς αποστολή μηνυμάτων. Είναι μια ολοκληρωμένη εμπειρία επικοινωνίας η οποία μεταμορφώνει τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις αλληλεπιδρούν με το κοινό τους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η «αιχμή του δόρατος» μας είναι η νέα μας πλατφόρμα «Omni Messaging», η οποία ενώνει όλα τα κανάλια («SMS», «Viber», «RCS», «WhatsApp», «email») σε ένα ενιαίο περιβάλλον. Η διαφοροποίησή μας δεν βρίσκεται μόνο στο «front-end», καθώς έχουμε αναπτύξει τη δική μας υποδομή «global routing», διασφαλίζοντας πλήρη έλεγχο στη δρομολόγηση και υψηλή ποιότητα παράδοσης των μηνυμάτων.

 Το «Wholesale & Global Connectivity» αποτελεί βασικό πυλώνα της παρουσίας σας στο MWC. Πώς διαφοροποιείται η MSTAT στον τομέα των διεθνών διασυνδέσεων;

Η παρουσία μας στο MWC θεωρείται δεδομένη για εμάς και για αυτό δεν έχουμε λείψει από το συνέδριο τα τελευταία χρόνια, γιατί εκεί συγκεντρώνεται όλο το παγκόσμιο «telecom» οικοσύστημα. Είναι το σημείο όπου χτίζονται συνεργασίες, κλείνονται συμφωνίες και, ουσιαστικά, διαμορφώνεται ο χάρτης του «global connectivity» για το μέλλον του κλάδου.

Η MSTAT διαθέτει πάνω από 200 απευθείας και «Tier-1» συνδέσεις παγκοσμίως, προσφέροντας «direct operator connectivity», «premium» ποιότητα δρομολόγησης, μειωμένο «latency» και πλήρη διαφάνεια στο «traffic». Στο MWC26, η ομάδα μας «Wholesale» ενισχύει στρατηγικές συνεργασίες με «MNOs», «aggregators» και «CPaaS providers», καθιστώντας τη διεθνή συνδεσιμότητα το θεμέλιο πάνω στο οποίο χτίζεται ολόκληρη η «messaging» στρατηγική μας.

 Πώς εξελίχθηκε η στρατηγική σας από το 2001 μέχρι σήμερα;

Ξεκινήσαμε το 2001, σε μια εποχή που το «SMS» ήταν η βασική ψηφιακή γέφυρα με τον πελάτη και το κύριο ζητούμενο της αγοράς ήταν η αξιοπιστία και ο όγκος των μηνυμάτων. Από τότε, η πορεία μας ήταν σταθερά ανοδική, προσαρμοζόμενη στις ανάγκες μιας αγοράς που ζητά πλέον κάτι πολύ πιο σύνθετο και πολυδιάστατο.

Σήμερα, η στρατηγική μας συνδυάζει υποδομή, τεχνολογία και «artificial intelligence», βοηθώντας τις επιχειρήσεις να ενορχηστρώνουν ολόκληρο το «customer journey» μέσα από ένα ευρύτερο οικοσύστημα. Από «telecom provider», εξελιχθήκαμε σε έναν τεχνολογικό συνεργάτη που προσφέρει πρόσβαση σε όλα τα σύγχρονα κανάλια επικοινωνίας, εξασφαλίζοντας προσωποποίηση και μια ενιαία εμπειρία για τον τελικό χρήστη.

 Ποιο είναι το μεγαλύτερο «pain point» λόγω κατακερματισμού καναλιών;

Το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα είναι ότι οι επιχειρήσεις διαχειρίζονται πολλά κανάλια, αλλά όχι με ενιαία στρατηγική, γεγονός που δημιουργεί περιττή πολυπλοκότητα. Διαφορετικοί πάροχοι, διαφορετικά «dashboards» και αποσπασματικά δεδομένα οδηγούν συχνά σε μείωση της αποδοτικότητας και σε μια ασυνάρτητη εμπειρία για τον πελάτη που αναζητά άμεση εξυπηρέτηση.

Η πλατφόρμα μας «Omni Messaging» έρχεται να γεφυρώσει αυτό το χάσμα, συγκεντρώνοντας όλα τα κανάλια σε ένα περιβάλλον με ενιαία εικόνα, «analytics» και απόλυτο έλεγχο. Με απλά λόγια, μειώνουμε την πολυπλοκότητα και αυξάνουμε την αποτελεσματικότητα για τις επιχειρήσεις και τους συνεργάτες μας, προσφέροντας τα εργαλεία που απαιτούνται για μια σύγχρονη και ενοποιημένη επικοινωνία.

 Πώς παραμένετε ανταγωνιστικοί απέναντι σε τεχλογικούς κολοσσούς;

Δεν προσπαθούμε να ανταγωνιστούμε σε μέγεθος, αλλά εστιάζουμε στην ποιότητα, την ευελιξία και την προσωποποιημένη εξυπηρέτηση που μπορούμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας. Διαθέτουμε πάνω από 200 «direct» και «Tier-1» συνδέσεις παγκοσμίως, γεγονός που μας επιτρέπει να έχουμε πραγματικό και ουσιαστικό έλεγχο στη δρομολόγηση και στην ποιότητα του «traffic».

Ταυτόχρονα, παραμένουμε αρκετά ευέλικτοι ώστε να προσαρμόζουμε τις λύσεις μας στις εξειδικευμένες ανάγκες κάθε πελάτη, κάτι που οι μεγάλοι κολοσσοί συχνά δυσκολεύονται να πράξουν. Ο συνδυασμός του «global connectivity» με μια καθαρά πελατοκεντρική προσέγγιση αποτελεί το δικό μας ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στη διεθνή αγορά των τηλεπικοινωνιών.

 Ποιες δικλείδες ασφαλείας προτείνετε για την αντιμετώπιση του «AIT» και των κινδύνων ασφάλειας;

Το «Artificially Inflated Traffic» είναι ένα από τα σοβαρότερα ζητήματα του κλάδου, το οποίο έχει γίνει ιδιαίτερα έντονο το τελευταίο διάστημα, απειλώντας την αξιοπιστία των δικτύων. Η απάντησή μας σε αυτή την πρόκληση βασίζεται σε τρία συγκεκριμένα επίπεδα δράσης: την Παρακολούθηση, την Πρόληψη και τον Έλεγχο όλων των ροών δεδομένων.

Εφαρμόζουμε «real-time traffic monitoring», ανίχνευση προβλημάτων με χρήση «AI» και αυστηρό «validation» των «routes» μέσω των απευθείας συνδέσεων που διαθέτουμε. Παράλληλα, ενισχύουμε τα «authentication flows» και εφαρμόζουμε μια πολυεπίπεδη προσέγγιση στην ασφάλεια, καθώς η εμπιστοσύνη στο «messaging» αποτελεί το βασικό θεμέλιο για την MSTAT.

 Πώς αξιολογείτε την ψηφιακή ωριμότητα των ελληνικών επιχειρήσεων;

Οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν κάνει σημαντικά βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια, υιοθετώντας νέα κανάλια επικοινωνίας και επενδύοντας συστηματικά στο «automation». Αναγνωρίζουν πλέον τη σημασία της εμπειρίας του πελάτη και προσπαθούν να ενσωματώσουν τεχνολογίες που διευκολύνουν την καθημερινή αλληλεπίδραση και αυξάνουν την πιστότητα του κοινού τους.

Σε σχέση με τις παγκόσμιες τάσεις, υπάρχει ακόμη περιθώριο στην πλήρη ενοποίηση και στην αξιοποίηση των δεδομένων με έναν πιο στρατηγικό και ολιστικό τρόπο. Το θετικό είναι ότι το «mindset» έχει αλλάξει ριζικά και πλέον η συζήτηση επικεντρώνεται στο πώς το «digital messaging» θα γίνει πιο αποδοτικό και έξυπνο, τομέας στον οποίο θέλουμε να συμβάλουμε ουσιαστικά.

Δημοσιογραφική αποστολή στην Βαρκελώνη: Δημήτρης Σκιάννης, Πέτρος Κυπραίος, Γιώργος Γρίβας. Επιμέλεια κειμένου: Χρήστος Κοτσακάς

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

mstat mwc26
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Χρήστος Κοτσακάς
  • Website
  • LinkedIn

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Infocom Today #164: Η ΤΝ ανατρέπει τις ισορροπίες και φέρνει νέα δεδομένα!

Αξιοποίηση της τεχνολογίας στη διαχείριση των υδάτων

Η Data4 εγκαινίασε δεύτερο data center στο campus της κοντά στη Βαρσοβία

Στην τελική φάση η εφαρμογή επαλήθευσης ηλικίας για τα κοινωνικά δίκτυα

WINGS ICT Solutions: πράσινη έξυπνη σχολική μονάδα στον Δήμο Αιγάλεω

SmartTalks #112: Χρυσάνθη Βαλιανάτου, Flip – Νέα εποχή στο refurbished!

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Τ. Θεοδωρικάκος: Τρία νέα αναπτυξιακά καθεστώτα για μεταποίηση, επενδύσεις και παραμεθόριες περιοχές
  • The Media Business Game: Ποδοσφαιρικό streaming και νέες περιφερειακές άδειες
  • Infocom Today #164: Η ΤΝ ανατρέπει τις ισορροπίες και φέρνει νέα δεδομένα!
  • ΑΑΔΕ: Υποβλήθηκαν αυτοματοποιημένα οι προεκκαθαρισμένες δηλώσεις για 1 εκ. φυσικά πρόσωπα
  • Webinars από την ΕΛΜΗSYSTEMS για την Hλεκτρονική Tιμολόγιση και την Αγορά της Λιανικής
  • Lidl Ελλάς: Ενισχύει το Make-A-Wish με 120.000€ μέσω της πασχαλινής της ενέργειας
  • Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ΡΑΑΕΥ: Αξιοποίηση της τεχνολογίας στη διαχείριση των υδάτων
RSS itsecuritypro.gr
  • Η Clico ανακοινώνει ότι ο Γιώργος Κουσίσης είναι ο νέος Country Manager για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα
  • Νέο Γενικός Διευθυντής της CISCO για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα ο Παναγιώτης Γκολέμης
  • Η Data4 εγκαινίασε δεύτερο data center στο campus της κοντά στη Βαρσοβία. Οι επενδύσεις στην Πολωνία θα φτάσουν τα 600 εκατ. ευρώ έως το 2030.
  • Η ESET παρουσιάζει λύσεις προστασίας για Cloud Workload και βελτιώσεις τεχνητής νοημοσύνης για τους πελάτες του ESET PROTECT
  • Νέα υπηρεσία κυβερνοασφάλειας από την COSMOTE TELEKOM
  • Πάνω από 1 εκατ. τραπεζικοί λογαριασμοί παραβιάστηκαν το 2025 – στο στόχαστρο τα διαπιστευτήρια χρηστών
  • Κυβερνοαπειλές Μάρτιο 2026: Η Ελλάδα αντιμετωπίζει 1.390 επιθέσεις ανά εβδομάδα
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.