Ο κορεατικός πάροχος υπηρεσιών πρόσβασης στο internet, η SK Broadband, θυγατρική της SK Telecom, προχώρησε σε στρατηγική συνεργασία με το Netflix, για την παροχή ψυχαγωγικών εμπειριών στους πελάτες του. Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρεται, η συγκεκριμένη συμφωνία θα οδηγήσει σε συνεργασίες γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη.

«Συνεργαζόμενες με το Netflix, η SK Telecom και η SK Broadband στοχεύουν να βοηθήσουν τους πελάτες τους να απολαμβάνουν σειρές και ταινίες Netflix σε κινητές συσκευές και IPTV, με ευκολότερη πρόσβαση και επιλογές πληρωμής. Η SK Telecom και η SK Broadband θα προσφέρουν διάφορα πλάνα τιμών και προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων πακέτων».

Η συνεργασία έχει ως αποτέλεσμα την απόσυρση των δύο εταιρειών από τη νομική διαμάχη για τα τέλη χρήσης των υποδομών, που μαίνεται για πάνω από τρία χρόνια. Η διαμάχη ξεκίνησε το 2020, σε σχέση με το εάν το Netflix θα έπρεπε να πληρώνει ένα τέλος για τη χρήση του δικτύου της SK Broadband, καθώς μετέδιδε τεράστιο όγκο δεδομένων, κάτι που η SK Broadband υποστήριζε ότι προκαλούσε τεράστιους φόρτους και κόστος συντήρησης.

Το Netflix αντέδρασε σε αυτό, υποστηρίζοντας ότι δεν θα έπρεπε να τιμωρηθεί για την επιτυχία του, καθώς και ότι το δίκτυο παράδοσης περιεχομένου, το Open Connect, θα μπορούσε να χρησιμεύσει στη μείωση της κίνησης του δικτύου έως και 95%. Σύμφωνα με το Netflix, αυτή η επιλογή είχε ηθελημένα αγνοηθεί από την SK Broadband. Άλλες εταιρείες, όπως η Apple και το Facebook, πληρώνουν τέλη χρήσης σε παρόχους υπηρεσιών της Νότιας Κορέας, σε αντάλλαγμα για το αυξημένο κόστος λόγω της υψηλότερης κίνησης.

Το επιχείρημα ήρθε στο προσκήνιο μετά την κυκλοφορία του πιο δημοφιλούς σόου του Netflix, του Squid Game, το οποίο οδήγησε στη μετάδοση 1,2 terabit ανά δευτερόλεπτο μέσω του δικτύου της εταιρείας, τον Σεπτέμβριο του 2021. Αυτό ώθησε το Netflix να γίνει ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός δεδομένων στην Κορέα, μετά το YouTube.

Με τα επιχειρήματα των εταιρειών να καταλήγουν σε αδιέξοδο, η SK και το Netflix αποφάσισαν ότι η συνεργασία θα μπορούσε να είναι η καλύτερη διέξοδος. «Προχωρώντας προς τα εμπρός, η SK Broadband και το Netflix θα τερματίσουν όλες τις διαφωνίες και θα συνεργαστούν για το μέλλον. Αυτή η αμοιβαία απόφαση πηγάζει από την κοινή θεμελιώδη αρχή και των δύο μερών, που δίνει προτεραιότητα στους πελάτες», σημείωσε η κοινή δήλωση.

Η πολυετής διαμάχη μεταξύ των δύο εταιρειών τροφοδοτεί την ευρύτερη συζήτηση που διεξάγεται διεθνώς, σε σχέση με το εάν οι σημαντικοί «παίκτες», όπως το Netflix, θα πρέπει να αναγκαστούν να βοηθήσουν στο κόστος για την ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιακών υποδομών, στα οποία βασίζονται για την παροχή υπηρεσιών. Αυτή η αποκαλούμενη «συζήτηση για ένα δίκαιο μερίδιο» συνεχίζεται σε διάφορες αγορές, κυρίως στην Ευρώπη, όπου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διεξάγει διαβούλευση επί του θέματος.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

Comments are closed.