Ένα ευρύ φάσμα παρόχων και εμπορικών ενώσεων αντιτίθεται σε μια πρόταση της αμερικανικής FCC (Federal Communications Commission), μέσω της οποίας θα απαιτούνται τακτικές επαναξιολογήσεις της άδειας κάθε τηλεπικοινωνιακής εταιρείας, σε σχέση με την παροχή υπηρεσιών στις ΗΠΑ.

«Η T-Mobile εκτιμά την προσοχή της επιτροπής στα σημαντικά ζητήματα δημόσιας πολιτικής που αποτελούν τη βάση αυτής της διαδικασίας και υποστηρίζει τις εύλογες προσπάθειες της», αναφέρει κατάθεση της εταιρείας προς την FCC. «Ταυτόχρονα, ωστόσο, η T-Mobile προειδοποιεί να μην θεσπιστούν νέα, επαχθή, περιττά και νομικά ευάλωτες απαιτήσεις».

Τα σχόλια της εταιρείας έχουν τη δική τους σημασία, δεδομένου ότι η γερμανική Deutsche Telekom ανακοίνωσε νωρίτερα φέτος ότι είναι, πλέον, ο βασικός μέτοχος της T-Mobile στις ΗΠΑ. Αυτή η εξέλιξη δεν οδήγησε σε πρόσθετο ρυθμιστικό έλεγχο ή καταθέσεις, σύμφωνα με αξιωματούχους του παρόχου.

Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς, κάθε εταιρεία που επιδιώκει να προσφέρει διεθνείς υπηρεσίες με προέλευση ή τερματισμό στις ΗΠΑ, θα πρέπει πρώτα να λάβει άδεια για να το πράξει. Νωρίτερα φέτος, η FCC πρότεινε αρκετές αλλαγές σε αυτόν τον κανόνα, συμπεριλαμβανομένης της απαίτησης ανανέωσης της σχετικής άδειας κάθε 10 χρόνια.

Η T-Mobile δεν είναι η μόνη εταιρεία που προειδοποιεί για την πρόταση. Η FCC προτείνει «καθολικές, ενιαίες εντολές αναφοράς και αποκάλυψης, με τις οποίες η επιτροπή θα απαιτεί τακτικά ιδιόκτητες και εμπιστευτικές λεπτομέρειες για θέματα όπως η αποθήκευση δεδομένων, η πρόσβαση σε αποθηκευμένες πληροφορίες και οι διασυνοριακές εγκαταστάσεις (και άλλα θέματα), από όλους τους κατόχους εξουσιοδοτήσεων, ανεξάρτητα από το εάν ενέχουν οποιονδήποτε κίνδυνο», έγραψε η Verizon στη δική της κατάθεση.

«Αυτές οι υπερβολικές απαιτήσεις αναφοράς θα δίνουν αναπόφευκτα πληροφορίες σε ποσότητες που είναι τεράστιες, οι οποίες, σε πολλές περιπτώσεις, θα είναι άσχετες με οποιεσδήποτε τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες και, επομένως, εκτός του πεδίου εφαρμογής του Άρθρου 214, ενώ επίσης θα στερούνταν οποιασδήποτε αξίας εθνικής ασφάλειας».

Η CTIA, η βασική εμπορική ένωση για μεγάλους παρόχους δικτύων στις ΗΠΑ, προειδοποίησε ότι οι επιθετικοί κανόνες θα μπορούσαν να καταπνίξουν τις επενδύσεις. «Η δημιουργία ενός τέτοιου τεράστιου ρυθμιστικού φόρτου για τον τομέα των τηλεπικοινωνιών, όπως προτείνεται, θα παρεμπόδιζε τις επενδύσεις και την καινοτομία. Αυτό δεν μπορεί να δικαιολογηθεί, όταν η επιτροπή έχει ήδη σημαντικές δυνατότητες γύρω από ζητήματα εθνικής ασφάλειας», έγραψε η CTIA. «Η καλύτερη πορεία δράσης είναι να επιτραπεί στις ειδικές υπηρεσίες εθνικής ασφάλειας να ζητούν ευαίσθητα δεδομένα όταν χρειάζεται, αντί να υιοθετούν το καθεστώς υπερευρείας συλλογής δεδομένων» που προτείνει η FCC.

Η πρόταση της FCC έρχεται αρκετά χρόνια αφότου κινήθηκε για να εμποδίσει τους κινεζικούς παρόχους τηλεπικοινωνιών, συμπεριλαμβανομένων των China Mobile, China Telecom, China Unicom και ComNet, από το να λειτουργούν στην αγορά των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τον φορέα, το να επιτρέπεται σε αυτές τις εταιρείες να δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ, φέρνει στο προσκήνιο την πιθανότητα κινεζικής κατασκοπείας στα αμερικανικά δίκτυα τηλεπικοινωνιών. Οι κινεζικές εταιρείες υποστήριξαν ότι τέτοιες ενέργειες είναι αδικαιολόγητες.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

Comments are closed.