Γερμανία: Στα 206 δισεκατομμύρια ευρώ το κόστος του κυβερνοεγκλήματος

0

Η κλοπή εξοπλισμού και δεδομένων, καθώς και η ψηφιακή και βιομηχανική κατασκοπεία και δολιοφθορά, θα κοστίσει στη Γερμανία 206 δισεκατομμύρια ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο γερμανικός οργανισμός Bitkom.

Η ζημιά θα ξεπεράσει το όριο των 200 δισεκατομμυρίων ευρώ για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, σύμφωνα με έρευνα του προαναφερθέντος οργανισμού που πραγματοποιήθηκε σε περισσότερες από 1.000 εταιρείες.

«Η γερμανική οικονομία είναι ένας εξαιρετικά ελκυστικός στόχος για εγκληματίες και εχθρικά κράτη. Τα όρια μεταξύ του οργανωμένου εγκλήματος και των ελεγχόμενων από το κράτος παραγόντων είναι ασαφή», δήλωσε ο πρόεδρος της Bitkom, Ralf Wintergerst.

Η Ρωσία και η Κίνα είναι σημαντικοί κόμβοι για αυτές τις επιθέσεις, πρόσθεσε ο ίδιος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στην οποία παρουσιάστηκε η έρευνα.

Περίπου τα τρία τέταρτα των εταιρειών που συμμετείχαν στην έρευνα βρέθηκαν στο στόχαστρο ηλεκτρονικών επιθέσεων τους τελευταίους 12 μήνες, σημειώνοντας πτώση από το 84% των εταιρειών το προηγούμενο έτος.

«Η ελαφρά μείωση του αριθμού των εταιρειών είναι θετικό σημάδι και δείχνει ότι τα προστατευτικά μέτρα έχουν αποτέλεσμα», υπογράμμισε ο Wintergerst.

Για πρώτη φορά, περισσότερες από τις μισές εταιρείες αισθάνονται ότι η ύπαρξή τους απειλείται από τις κυβερνοεπιθέσεις. Πριν από ένα χρόνο, το ποσοστό αυτό ήταν 45% και πριν από δύο χρόνια ήταν 9%.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

Comments are closed.