Στη Δυτική Ευρώπη οι ταχύτερες broadband συνδέσεις – Στην 68η θέση η Ελλάδα

0

Το βρετανικό Cable δημοσίευσε την ετήσια ανάλυσή του για τις ταχύτερες broadband συνδέσεις στον κόσμο. Όπως και στην περσινή έκθεση, η Δυτική Ευρώπη βρίσκεται στην κορυφή της περιφερειακής κατάταξης, με μέση ταχύτητα download 118,69 Mbps. Η Βόρεια Αμερική βρίσκεται στη δεύτερη θέση, με έναν μέσο όρο 94,02 Mbps.

Οκτώ από τις 10 πιο γρήγορες χώρες στον κόσμο βρίσκονται στη Δυτική Ευρώπη. Το Μακάο (231,40 Mbps) και η Ταϊβάν (153,51 Mbps) είναι οι μόνες τοποθεσίες που μπήκαν στην πρώτη δεκάδα των ταχύτερων στον κόσμο και βρίσκονται εκτός της Δυτικής Ευρώπης.

Εξετάζοντας τη λίστα με τις μεμονωμένες χώρες, για άλλη μια φορά υπάρχει μικρή αλλαγή στην κορυφή, με τα μικρά και νησιωτικά έθνη να πρωτοστατούν. Το Τζέρσεϊ είναι το ταχύτερο, με 264,52 Mbps, παρουσιάζοντας μια ελαφριά αύξηση σε σχέση με πέρυσι. Στην άλλη άκρη της κλίμακας, το Αφγανιστάν βρίσκεται στην τελευταία θέση, με μέση ταχύτητα 1,71 Mbps.

Για να γίνει κατανοητή η διαφορά, η λήψη μιας ταινίας HD μεγέθους 5 GB θα χρειαζόταν 2 λεπτά και 35 δευτερόλεπτα με τη μέση ταχύτητα που παρουσιάζει το Τζέρσεϊ, ενώ θα χρειαζόταν 6 ώρες και 38 λεπτά στο Αφγανιστάν, που βρίσκεται στην τελευταία θέση.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 68η θέση του πίνακα, με 53,85 Mbps download. Υπάρχουν 16 χώρες στην περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης, εκ των οποίων οι δύο βρίσκονται στο πάνω μισό του πίνακα, με έξι να βρίσκονται στις πρώτες 50. Συνολικά, η περιοχή παρουσιάζει μέσο όρο download 67,92 Mbps. Οι τρεις πιο γρήγορες είναι η Σλοβακία (138,03 Mbps, 11η), η Ρουμανία (100,66Mbps, 25η) και η Βόρεια Μακεδονία (97,88Mbps, 26η). Οι τρεις πιο αργές είναι η Αλβανία (25,36 Mbps, 125η), η Κροατία (25,72Mbps, 124η) και η Βουλγαρία (40,43Mbps, 98η).

Αναλυτικά, η πρώτη δεκάδα είναι η ακόλουθη: Τζέρσεϊ, Λιχτενστάιν, Μακάο, Ισλανδία, Γιβραλτάρ, Ανδόρα, Λουξεμβούργο, Ταϊβάν, Γαλλία, Ολλανδία. Οι δέκα τελευταίες χώρες είναι οι Μπουρούντι, Αιθιοπία, Καμερούν, Τατζικιστάν, Ουαλίς και Φουτουνά, Ισημερινή Γουινέα, Ανατολικό Τιμόρ, Συρία, Υεμένη, Αφγανιστάν.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

Comments are closed.