Παρασκευή, 31 Μαρτίου

Samsung: Τεράστια επένδυση 228 δισ. για το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής chipset

0

Η Samsung Electronics σχεδιάζει να επενδύσει 300 τρισεκατομμύρια γουόν (228 δισεκατομμύρια δολάρια) σε μια νέα εγκατάσταση παραγωγής ημιαγωγών στη Νότια Κορέα, η οποία, σύμφωνα με την κυβέρνηση της χώρας, θα είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο. Η επένδυση, που έρχεται ως μέρος μιας επιθετικής στρατηγικής της Κορέας για να πρωτοστατήσει σε κρίσιμες τεχνολογίες, θα πραγματοποιηθεί σταδιακά και έως το 2042.

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας επιδιώκει να ωθήσει τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας σε νέες επενδύσεις, ώστε να τονώσει την ανάπτυξη σε κρίσιμους τομείς. Όπως έγινε γνωστό, 550 τρισεκατομμύρια γουόν θα επενδυθούν από τον ιδιωτικό τομέα έως το 2026, στην ανάπτυξη chipset, μπαταριών, οθονών και ηλεκτρικών οχημάτων. Στο επίκεντρο βρίσκονται οι ημιαγωγοί, κρίσιμα εξαρτήματα τα οποία χρησιμοποιούνται στα πάντα, από τα smartphone έως τα αυτοκίνητα. Η επεκτατική κίνηση της Νότιας Κορέας θεωρείται ένας τρόπος να καλύψει τη διαφορά με τις αμερικανικές επενδύσεις.

«Ο Πρόεδρος Yoon Suk-yeol είπε πως, ενώ είναι σημαντικό για μια βιομηχανία υψηλής τεχνολογίας όπως οι ημιαγωγοί να αναπτυχθεί μέσω ενός μεσοπρόθεσμου έως μακροπρόθεσμου σχεδίου, πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα με αυτά τα σχέδια σαν να είναι θέμα ζωής και θανάτου, δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης του παγκόσμιου ανταγωνισμού», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του Yoon, Lee Do-woon, κατά τη διάρκεια σχετικής ενημέρωσης. Η εγκατάσταση των 300 τρισεκατομμυρίων γουόν που κατασκευάζει η Samsung θα βρίσκεται λίγο έξω από την πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, την Σεούλ.

Η κυβέρνηση της χώρας στοχεύει να συνδέσει εργοστάσια chipset της Samsung που βρίσκονται στην περιοχή με εκείνα άλλων εταιρειών, ώστε να δημιουργήσει ένα «mega cluster». Η ιδέα είναι να συνδεθούν διάφορα μέρη της εφοδιαστικής αλυσίδας των ημιαγωγών, από το σχεδιασμό chipset έως την κατασκευή τους. «Κατά την επιλογή των νέων τοποθεσιών, λάβαμε υπόψη το φαινόμενο της συνέργειας που θα μπορούσε να υπάρξει με τα υπάρχοντα συμπλέγματα ημιαγωγών», τόνισε ο Lee Chang-yang, υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Ενέργειας της Νότιας Κορέας. Η κυβέρνηση είπε ότι οι εταιρείες θα αναπτύξουν πέντε εγκαταστάσεις παραγωγής chip εντός του συμπλέγματος.

Share.

Comments are closed.