Παρασκευή, 31 Μαρτίου

Σε «ανθρώπινο επίπεδο» η απόδοση που προσφέρει ο διάδοχος του ChatGPT

0

Κυκλοφόρησε η πολυαναμενόμενη νέα έκδοση του ChatGPT, με την εταιρεία που βρίσκεται «πίσω» από την ανάπτυξη του να κάνει λόγο για «ανθρώπινες επιδόσεις» στην πραγματοποίηση πανεπιστημιακών εξετάσεων. Η OpenAI υποστηρίζει ότι το GPT-4, η επόμενη γενιά του γνωστού chatbot τεχνητής νοημοσύνης, σηματοδοτεί ένα «ορόσημο» στην ανάπτυξη της «βαθιάς μάθησης», που μιμείται τον τρόπο κατά τον οποίο οι άνθρωποι αποκτούν νέες γνώσεις.

Η εταιρεία αναφέρει πως κατάφερε να βελτιώσει τη λειτουργία του GPT-4 κατά τη διάρκεια έξι μηνών, χρησιμοποιώντας και δεδομένα που προέρχονταν από το ChatGPT, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα «καλύτερα αποτελέσματα». Η OpenAI, που υποστηρίζεται από τη Microsoft, ανέφερε ότι η νέα έκδοση του chatbot αποτελεί ένα «πολυτροπικό» μοντέλο, που είναι σε θέση να δημιουργήσει περιεχόμενο τόσο από εικόνες όσο και από μηνύματα κειμένου. Σε μια διαδικτυακή επίδειξη, ο Πρόεδρος της OpenAI, Greg Brockman, έδειξε το GPT-4 να δημιουργεί μια πραγματική ιστοσελίδα, βάσει μιας μακέτας που είχε δημιουργηθεί χειρόγραφα.

Η OpenAI τόνισε ότι η νέα ενημέρωση μπορεί να περάσει επιτυχώς εξετάσεις για υποψήφιους δικηγόρους, πετυχαίνοντας βαθμολογίες που βρίσκονται μέσα στο κορυφαίο 10 τοις εκατό των υποψηφίων, σε σύγκριση με το χαμηλότερο 10 τοις εκατό προηγουμένως. Το chatbot μπορεί, επίσης, να ξεπεράσει το 90 τοις εκατό των ανθρώπων που λαμβάνουν τεστ για εισαγωγή στη μεταπτυχιακή εκπαίδευση, ενώ είναι πολύ λιγότερο πιθανό να παράγει ανακριβείς ή προσβλητικές απαντήσεις, σε σύγκριση με το ChatGPT.

«Ξοδέψαμε έξι μήνες κάνοντας το GPT-4 πιο ασφαλές και πιο ευθυγραμμισμένο. Το GPT-4 είναι 82 τοις εκατό λιγότερο πιθανό να ανταποκριθεί σε αιτήματα για μη επιτρεπτό περιεχόμενο και προσφέρει 40 τοις εκατό περισσότερες πιθανότητες να παράγει πραγματικές απαντήσεις», δήλωσε η OpenAI. Η εταιρεία, ωστόσο, υπογράμμισε ότι το GPT-4 εξακολουθεί να μην «είναι πλήρως αξιόπιστο» και μπορεί ακόμα να παράγει απροσδόκητες απαντήσεις, γνωστές ως «ψευδαισθήσεις», αλλά και σφάλματα.

Η κυκλοφορία του ChatGPT από το OpenAI τον Νοέμβριο έφερε θύελλα στον κόσμο της τεχνολογίας, προκαλώντας ερωτήματα σε σχέση με το μέλλον μιας σειράς τομέων, από την εκπαίδευση έως την υγειονομική περίθαλψη. Τεχνολογικοί γίγαντες, όπως η Google, η Microsoft, η Huawei, η Alibaba και η Baidu, έχουν ήδη ξεκινήσει διαδικασίες ανάπτυξης των δικών τους εκδόσεων της τεχνολογίας, εν μέσω έντονου ανταγωνισμού για να κυριαρχήσουν στον αναπτυσσόμενο τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

Share.

Comments are closed.