Σημαντική η ζήτηση από επιχειρήσεις για χρήση mmWave 5G σε εσωτερικούς χώρους

0

Κατά τη διάρκεια ενός πάνελ που πραγματοποιήθηκε στο φετινό Mobile World Congress, υψηλόβαθμα στελέχη τηλεπικοινωνιακών παρόχων αναφέρθηκαν στη ζήτηση που υπάρχει από τις επιχειρήσεις σε σχέση με το mmWave 5G σε εσωτερικούς χώρους, κάτι που θα αποτελούσε μια διαφοροποίηση από τα use cases εξωτερικών χώρων που αναπτύσσονται σήμερα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Juan Cambeiro, 5G customer innovation της Telefonica, υποστήριξε ότι οι μεγαλύτερες ευκαιρίες για την ανάπτυξη του mmWave στον επιχειρηματικό κόσμο εντοπίζονται στα logistics και τη βιομηχανία.

Σημείωσε ότι οι επιχειρήσεις θέλουν να χρησιμοποιήσουν το φάσμα για να «ελέγχουν ό,τι κινείται», συμπεριλαμβανομένης της συνεχούς βελτιστοποίησης της διαδρομής των ρομπότ σε εργοστάσια που χρησιμοποιούν κάμερες επί των οχημάτων.

Ο Cambeiro πρόσθεσε ότι το mmWave θα επιτρέψει στις επιχειρήσεις να αφαιρέσουν την καλωδίωση από τα εργοστάσια, παρέχοντας, παράλληλα, περισσότερο εύρος ζώνης και ασφάλεια σε σύγκριση με το Wi-Fi.

Για να προσφερθεί κινητικότητα και δυνατότητα αναδιαμόρφωσης του εξοπλισμού «χρειάζονται ασύρματες επικοινωνίες που παρέχουν χαμηλή καθυστέρηση και υψηλή αξιοπιστία». «Αυτό που βλέπουμε βραχυπρόθεσμα είναι η ανάπτυξη αυτού του συστήματος σχεδόν κατ’ απαίτηση για τις επιχειρήσεις», τόνισε.

Ο αντιπρόεδρος τεχνολογίας συσκευών της Verizon, Brian Mecum, υποστήριξε, με τη σειρά του, ότι η εταιρεία έχει αναπτύξει το mmWave σε περισσότερες από 40.000 τοποθεσίες, εξηγώντας ότι οι επιχειρήσεις βλέπουν την προοπτική, σύμφωνα με την οποία «η διαχείριση του Wi-Fi είναι μια χαμένη πρόταση».

Σημείωσε ότι το mmWave προσφέρει στις επιχειρήσεις μεγαλύτερη ευελιξία και ασφάλεια από το Wi-Fi, μαζί με ενσωμάτωση φωνής από τους υπάρχοντες τηλεφωνικούς αριθμούς. «Οι ομάδες IT δεν θέλουν να διαχειρίζονται το Wi-Fi», συμπλήρωσε.

Ο Cambeiro πρόσθεσε ότι το mmWave θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για την παροχή υπηρεσιών τηλεόρασης ή βίντεο σε επιχειρήσεις, γεγονός που θα εξαλείφει την ανάγκη για αποκλειστικό εξοπλισμό. Με την πάροδο του χρόνου, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για τη δημιουργία ψηφιακών διδύμων, για την υποστήριξη των διαδικασιών παραγωγής.

«Έχουμε μεγάλη δραστηριότητα σε άλλους τομείς, αλλά θα πάρει περισσότερο χρόνο στις επιχειρήσεις γιατί πρέπει να ακολουθήσουν έναν δρόμο ψηφιοποίησης», δήλωσε.

Share.

Comments are closed.