Συνεργασία Deutsche Telekom – Microsoft για τα ιδιωτικά δίκτυα 5G

0

Η Deutsche Telekom ανακοίνωσε πως προχώρησε σε μια νέα συνεργασία με τη Microsoft γύρω από το private 5G – τεχνολογία που είναι γνωστή και ως «5G campus networks». Σε αυτό το πλαίσιο, ο γερμανικός όμιλος έδωσε το «πράσινο φως» για ένα πιλοτικό πρόγραμμα, με στόχο τη δημιουργία μιας νέας υλοποίησης σε συνεργασία με κορυφαία φαρμακευτική εταιρεία στη Γερμανία.

Όπως αναφέρει, σε σχετική ανακοίνωση, η Deutsche Telekom, προσφέρει ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο γύρω από τα ιδιωτικά δίκτυα 5G, για βιομηχανική χρήση, εντός της Ευρώπης. Ο πάροχος συμπληρώνει, πλέον, το χαρτοφυλάκιό του με ένα επεκτάσιμο, pay-as-you-grow μοντέλο και τιμολόγηση που, όπως τονίζει χαρακτηριστικά, μειώνει τα εμπόδια που εντοπίζονται στη δημιουργία τέτοιων δικτύων.

Η λύση χρησιμοποιεί ως πλατφόρμα το private multi-access edge compute (MEC) του Microsoft Azure, που περιλαμβάνει τη νέα υπηρεσία Azure Private 5G Core η οποία βασίζεται στο Azure Stack Edge, ώστε να παρέχει σε κάθε ενδιαφερόμενο ένα ιδιωτικό δίκτυο που είναι αξιόπιστο, ασφαλές και μπορεί να λειτουργήσει κατά μήκος πολλών τοποθεσιών.

Η Deutsche Telekom σχεδιάζει να παρέχει στους πελάτες της ένα ολοκληρωμένο πακέτο δημιουργίας campus networks, από τον σχεδιασμό μέχρι την κατασκευή τους, βασιζόμενη στις υπηρεσίες του Azure. Μέσω της συγκεκριμένης λύσης, επιθυμεί να παρέχει μια ευρεία γκάμα use cases γύρω από τη ρομποτική, τα video analytics και το Internet of Things (IoT), προσαρμοσμένες στις ανάγκες του πελάτη, δημιουργώντας μια «από άκρο σε άκρο» υπηρεσία.

Πέρυσι, η Deutsche Telekom δοκίμασε τη νέα λύση σε συνεργασία με τη Microsoft, σε εργαστηριακό περιβάλλον, στη Βόννη. Στο επόμενο βήμα, οι δύο εταιρείες προχώρησαν σε μια δοκιμή στο πεδίο, σε συνεργασία με κορυφαία φαρμακευτική εταιρεία η οποία βρίσκεται στη Γερμανία. Η συγκεκριμένη εταιρεία δοκιμάζει το ιδιωτικό δίκτυο για διάφορα use cases, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης γυαλιών AR για απομακρυσμένη συντήρηση.

Share.

Comments are closed.