Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
  • MWC 2026
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Σάββατο, 25 Απριλίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
  • MWC 2026
InfoCom
Home»Συνέδρια»MWC 2023

Vodafone: Έλεγχος drone που βρίσκεται 830 χλμ. μακριά, μέσω metaverse και 5G!

27/02/2023Χρήστος ΚοτσακάςBy Χρήστος Κοτσακάς2 Mins Read Drones MWC 2023

Η Vodafone προσκαλεί τους επισκέπτες του φετινού MWC στο booth της, για να εισέλθουν στο metaverse και να πετάξουν ένα πραγματικό drone, κάνοντας χρήση του 5G δικτύου της και ενός VR headset Meta Quest Pro. Αυτό που κάνει τη συγκεκριμένη δοκιμή ξεχωριστή είναι πως το drone βρίσκεται στη Σεβίλλη, 830 χιλιόμετρα μακριά.

Το «metaverse drone» αποτελεί μέρος μιας σειράς νέων API που αναπτύσσονται από τον πάροχο. Τα Network API αποτελούν ένα σύνολο κανόνων που βασίζονται σε ανοιχτά πρότυπα, τα οποία επιτρέπουν στους developers να συνδεθούν και να χρησιμοποιήσουν τα οφέλη της χαμηλής καθυστέρησης, της ταχύτητας και της κλίμακας του πανευρωπαϊκού δικτύου 5G της Vodafone, το οποίο καλύπτει σχεδόν 350 πόλεις, μέσω μιας απλής και ασφαλούς διεπαφής χρήστη.

Έχοντας αναπτυχθεί από τους developers της Vodafone, το metaverse API θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για έλεγχο των drones εκτός οπτικού πεδίου, με στόχο την παράδοση ζωτικής σημασίας ιατρικών προμηθειών σε περιοχές που παρουσιάζουν κυκλοφοριακή συμφόρηση. Άλλες χρήσεις περιλαμβάνουν τη δυνατότητα των αγροτών να επιθεωρούν τεράστιους περιμετρικούς φράχτες αλλά και των εταιρειών ενέργειας να ελέγχουν με ασφάλεια απομακρυσμένες γραμμές ηλεκτροδότησης.

Το δίκτυο 5G της Vodafone θα προσφέρει μια σειρά από υπηρεσίες metaverse στους καταναλωτές και τους επιχειρηματικούς πελάτες της, όπως AR/XR για gaming και ψυχαγωγία, πλοήγηση, απομακρυσμένη βοήθεια, συντήρηση και καθηλωτικές αγορές. Επιπλέον, η Vodafone παρέχει σε τρίτους προγραμματιστές έναν ασφαλή και απλό τρόπο να δημιουργήσουν τις δικές τους υπηρεσίες, μέσω API που τους προσφέρουν πρόσβαση στις δυνατότητες του δικτύου της.

Το επίκεντρο για αυτά τα API θα είναι το νέο Developer Marketplace της Vodafone στο developer.vodafone.com, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του, ώστε οι developers να εγγραφούν για νέα σχετικά με τις καινούργιες εκδόσεις API που αναμένονται αργότερα φέτος.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

drones metaverse MWC 2023 Vodafone
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Χρήστος Κοτσακάς
  • Website
  • LinkedIn

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παιδιά online αλλά με όρια – το νέο πλαίσιο προστασίας στον ψηφιακό κόσμο

AI Concierge: η νέα υπηρεσία της Vodafone που έρχεται και στην ελληνική αγορά

Η ελληνική ομάδα στην κορυφή του ευρωπαϊκού διαγωνισμού Skills Upload Jr του Ιδρύματος Vodafone

Motorola και OPPO έρχονται στη Vodafone

Η Vodafone ζητά ενιαία αγορά τηλεπικοινωνιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Generation Next: εργαστήρια STEM σε εκπαιδευτικούς δημοτικού στον Δήμο Πειραιά

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • The Media Business Game: Ραδιόφωνο, πλατφόρμες και AI σε νέα φάση
  • ΑΑΔΕ: Νέα ψηφιακή εφαρμογή για ενημέρωση οφειλετών με αλληλέγγυα ευθύνη
  • Παιδιά online, αλλά με όρια: Το νέο πλαίσιο προστασίας στον ψηφιακό κόσμο
  • Λάζαρος Παπαγαρυφάλλου: «Οι έξι πυλώνες ανάπτυξης του νέου παραγωγικού μοντέλου»
  • Ο Όμιλος ΟΤΕ έχει ενσωματώσει το ΑΙ σε κάθε πτυχή της λειτουργίας του
  • Philosofish: Στρατηγική επένδυση στην ανάπτυξη και δυναμική παρουσία στη Seafood Expo Global 2026
  • The Circle by glο HILO: Ένα premium ταξίδι εμπειριών στην Ελλάδα
RSS itsecuritypro.gr
  • AI Agents: Θα αντέξουν οι ελληνικές επιχειρήσεις την επόμενη κυβερνοεπίθεση;
  • Mindbreeze: AI-driven enterprise intelligence
  • Η Orthology ανακοινώνει στρατηγική συνεργασία με τη Nagomi Security
  • Rittal Greece & Eplan Hellas παρουσιάζουν τα μηνιαία Open Tech Day
  • Η Clico ανακοινώνει ότι ο Γιώργος Κουσίσης είναι ο νέος Country Manager για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα
  • Νέο Γενικός Διευθυντής της CISCO για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα ο Παναγιώτης Γκολέμης
  • Η Data4 εγκαινίασε δεύτερο data center στο campus της κοντά στη Βαρσοβία. Οι επενδύσεις στην Πολωνία θα φτάσουν τα 600 εκατ. ευρώ έως το 2030.
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.