Οι ιαπωνικές NTT Docomo και Rakuten Mobile είναι οι εταιρείες που προτιμήθηκαν από την βρετανική κυβέρνηση για να συνεργαστούν με τοπικούς οργανισμούς, με στόχο την προώθηση της υιοθέτησης των τεχνολογιών open RAN στη χώρα.

Τα διεθνή μέσα αναφέρουν πως η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί μια στρατηγική κίνηση της Βρετανίας, με στόχο τη μείωση της εξάρτησης από τις υποδομές 5G που αναπτύσσουν οι προμηθευτές από την Κίνα.

Σε μια ανάρτηση στο LinkedIn, ο επικεφαλής εταιρικών επικοινωνιών και σχέσεων με αναλυτές της Rakuten Mobile, Johan Villet, σημείωσε ότι οι κατασκευαστές θα επεκτείνουν την υιοθέτηση του open RAN σε συνεργασία με τους παρόχους υποδομών κινητής τηλεφωνίας της Βρετανίας.

Το Kyodo News ανέφερε ότι οι Docomo και Rakuten Mobile θα μοιραστούν την έρευνα για το open RAN με παρόχους και άλλους οργανισμούς στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο πρόσθεσε ότι οι κυβερνήσεις της Ιαπωνίας και της Βρετανίας συμφώνησαν να συνεργαστούν για την προώθηση των τεχνολογιών open RAN το 2022.

Η Ιαπωνία έχει προχωρήσει στην ανάπτυξη παρόμοιων σχέσεων με τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, την Ινδία και τη Σιγκαπούρη. Τον Οκτώβριο του 2022, σύμφωνα με το Kyodo News, το Εθνικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνιών της Ιαπωνίας επέλεξε την Docomo και την Rakuten Mobile για έργο έρευνας και ανάπτυξης γύρω από τα δίκτυα open RAN.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

Comments are closed.