Σαν σήμερα, ο Steve Jobs ανεβαίνει στη σκηνή και παρουσιάζει το πρώτο iPhone

0

Ήταν μια μέρα σαν σήμερα, στις 9 Ιανουαρίου του 2007, όταν ο τότε Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Steve Jobs, θα παρουσιάσει, για πρώτη φορά, το iPhone. Θα προσφέρει, έτσι, πέρα από ένα νέο τεχνολογικό προϊόν, μια ματιά σε ένα ριζικά διαφορετικό ψηφιακό μέλλον.

«Κάθε τόσο έρχεται ένα επαναστατικό προϊόν που αλλάζει τα πάντα», θα καυχηθεί τότε ο Jobs, φορώντας το χαρακτηριστικό μαύρο ζιβάγκο του, στην Macworld Expo εκείνης της χρονιάς, στο San Fransisco.

Ο συνιδρυτής της Apple θα πει, τότε, πως ο Macintosh «άλλαξε ολόκληρη τη βιομηχανία των υπολογιστών το 1984» και ότι το iPod (που παρουσιάστηκε την ίδια ημερομηνία με το iPhone, στις 9 Ιανουαρίου, αλλά το 2001) «άλλαξε ολόκληρη τη μουσική βιομηχανία».

«Σήμερα, παρουσιάζουμε τρία επαναστατικά προϊόντα», θα τονίσει χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στο iPhone και στις συνδυαστικές λειτουργίες που προσέφερε. «Δεν είναι τρεις ξεχωριστές συσκευές». «Είναι μία συσκευή. Και την ονομάζουμε iPhone».

Όπως θα γράψει η εταιρεία με σήμα το δαγκωμένο μήλο, στο δελτίο τύπου που θα εκδοθεί εκείνη την ημέρα, «η Apple παρουσίασε σήμερα το iPhone, συνδυάζοντας τρία προϊόντα – ένα επαναστατικό κινητό τηλέφωνο, ένα iPod με wide οθόνη αφή και μια πρωτοποριακή συσκευή επικοινωνίας με e-mail, περιήγηση στο διαδίκτυο, αναζήτηση και χάρτες, σε μια μικρή και ελαφριά συσκευή χειρός.

Το iPhone παρουσιάζει ένα εντελώς νέο περιβάλλον χρήστη που βασίζεται σε μια μεγάλη οθόνη πολλαπλής αφής και ένα πρωτοποριακό νέο λογισμικό, που επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν το iPhone μόνο με τα δάχτυλά τους. Το iPhone εγκαινιάζει, επίσης, μια εποχή λογισμικού που δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ σε φορητές συσκευές, η οποία επαναπροσδιορίζει πλήρως το τι μπορούν να κάνουν οι χρήστες στα κινητά τους τηλέφωνα».

Το πρώτο μοντέλο του iPhone θα διατεθεί στα καταστήματα έναντι 499 δολαρίων. Μετά την κυκλοφορία του στις 29 Ιουνίου 2007, θα χρειαστούν μόλις 74 ημέρες μέχρι η Apple να φτάσει τις 1 εκατομμύριο πωλήσεις της συσκευής.

Ο Jobs θα παραιτηθεί από την Apple στις 24 Αυγούστου 2011. Στην επιστολή της παραίτησής του, θα συστήσει να τον διαδεχθεί ο επόμενος στην ιεραρχία, ο Tim Cook. Στις 5 Οκτωβρίου 2011 (μια μέρα μετά την παρουσίαση του iPhone 4s, από την οποία ήταν απών) θα ανακοινωθεί ο θάνατος του, σε ηλικία 56 ετών.

Φωτογραφία από Blake Patterson υπό Creative Commons

Share.

Comments are closed.