Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
  • MWC 2026
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Δευτέρα, 20 Απριλίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
  • MWC 2026
InfoCom
Home»Telecoms

Η Meta κλείνει το τμήμα που ανέπτυσσε projects για το connectivity

13/12/2022Χρήστος ΚοτσακάςBy Χρήστος Κοτσακάς2 Mins Read Drones Telecoms

Η Meta αλλάζει στρατηγική και απομακρύνει τους πόρους που είχε διαθέσει στο τμήμα το οποίο ανέπτυσσε έργα γύρω από τη συνδεσιμότητα – και που έφερε τον τίτλο «Connectivity».

Για σχεδόν 10 χρόνια, αυτό αποτέλεσε την «έδρα» των πειραματικών προσπαθειών της πρώην Facebook γύρω από το διαδίκτυο και τις τηλεπικοινωνίες: από δορυφόρους έως drones και από εφαρμογές έως και πιο «παραδοσιακές» τηλεπικοινωνιακές υποδομές.

Όπως έγινε γνωστό, το προσωπικό και τα έργα της Meta Connectivity θα απορροφηθούν από τα τμήματα Infrastructure και Central Products της εταιρείας.

Η «γέννηση» αυτού του τμήματος μπορεί να εντοπιστεί πριν από περίπου δέκα χρόνια, όταν η Facebook προσπαθούσε να επιδοτήσει διαδικτυακές συνδέσεις σε αναπτυσσόμενες χώρες και περιοχές. Οι πρωτοβουλίες Internet.org και Free Basics θα παρείχαν δωρεάν πρόσβαση στο Facebook και σε ορισμένες άλλες υπηρεσίες, σε μέρη όπου το κόστος για μια σύνδεση είναι υψγηλό.

Το 2015, η Facebook αποκάλυψε τα σχέδια της για την ανάπτυξη ενός drone με την ονομασία Aquila, το οποίο θα χρησιμοποιούσε λέιζερ για να προσφέρει τηλεπικοινωνιακές δυνατότητες. Παράλληλα, υπήρξε και μια πρώιμη απόπειρα για την ανάπτυξη ενός συστήματος δορυφορικής συνδεσιμότητας το οποίο θα λειτουργούσε σε χαμηλή τροχιά.

Την ίδια στιγμή, η Meta εργαζόταν και πάνω σε πιο «παραδοσιακά» projects. Όπως σε εκείνη τη συνεργασία της με το Telecom Infra Project, για την ανάπτυξη νέου λογισμικού, υλικού και προτύπων, που θα έκαναν τη λειτουργία των τηλεπικοινωνιακών δικτύων πιο εύκολη και πιο προσιτή.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, παραμένει άγνωστο εάν θα υπάρξουν projects του πρώην τμήματος Connectivity που θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται και να λαμβάνουν χρηματοδότηση.

Φωτογραφία από Nokia621 υπό Creative Commons

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

connectivity facebook Meta
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Χρήστος Κοτσακάς
  • Website
  • LinkedIn

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Open Cosmos – Ubotica: AI απευθείας σε τροχιά μέσω του FAME της NASA

H Grid Telecom εντάσσεται ως μέλος στη διεθνή ένωση Suboptic και στη διεθνή επιτροπή προστασίας υποθαλάσσιων καλωδίων

Εξαγορά της Globalstar από την Amazon έναντι 11,57 δισ. δολαρίων

Η Νότια Κορέα θεσπίζει καθολικό δικαίωμα στη χρήση δεδομένων

Το δορυφορικό δίκτυο Leo της Amazon ξεκινά στα μέσα 2026

Intracom Telecom: Νέος Senior Vice President στις Ηνωμένες Πολιτείες

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Τ. Θεοδωρικάκος: Τρία νέα αναπτυξιακά καθεστώτα για μεταποίηση, επενδύσεις και παραμεθόριες περιοχές
  • The Media Business Game: Ποδοσφαιρικό streaming και νέες περιφερειακές άδειες
  • Infocom Today #164: Η ΤΝ ανατρέπει τις ισορροπίες και φέρνει νέα δεδομένα!
  • ΑΑΔΕ: Υποβλήθηκαν αυτοματοποιημένα οι προεκκαθαρισμένες δηλώσεις για 1 εκ. φυσικά πρόσωπα
  • Webinars από την ΕΛΜΗSYSTEMS για την Hλεκτρονική Tιμολόγιση και την Αγορά της Λιανικής
  • Lidl Ελλάς: Ενισχύει το Make-A-Wish με 120.000€ μέσω της πασχαλινής της ενέργειας
  • Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ΡΑΑΕΥ: Αξιοποίηση της τεχνολογίας στη διαχείριση των υδάτων
RSS itsecuritypro.gr
  • Η Clico ανακοινώνει ότι ο Γιώργος Κουσίσης είναι ο νέος Country Manager για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα
  • Νέο Γενικός Διευθυντής της CISCO για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα ο Παναγιώτης Γκολέμης
  • Η Data4 εγκαινίασε δεύτερο data center στο campus της κοντά στη Βαρσοβία. Οι επενδύσεις στην Πολωνία θα φτάσουν τα 600 εκατ. ευρώ έως το 2030.
  • Η ESET παρουσιάζει λύσεις προστασίας για Cloud Workload και βελτιώσεις τεχνητής νοημοσύνης για τους πελάτες του ESET PROTECT
  • Νέα υπηρεσία κυβερνοασφάλειας από την COSMOTE TELEKOM
  • Πάνω από 1 εκατ. τραπεζικοί λογαριασμοί παραβιάστηκαν το 2025 – στο στόχαστρο τα διαπιστευτήρια χρηστών
  • Κυβερνοαπειλές Μάρτιο 2026: Η Ελλάδα αντιμετωπίζει 1.390 επιθέσεις ανά εβδομάδα
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.