Ο ανοικτός κώδικας μπαίνει στα telcos, με το Project Sylva του Linux Foundation

0

Ο Linux Foundation Europe (LF Europe) -το νεοσυσταθέν παράρτημα του Linux Foundation- παρουσίασε το Project Sylva, το οποίο στοχεύει στη δημιουργία ενός ανοιχτού κώδικα cloud framework για τους ευρωπαϊκούς παρόχους τηλεπικοινωνιών και τους προμηθευτές. Αυτό είναι το πρώτο έργο με επικεφαλής τον LF Europe.

Το project αναφέρεται στη δημιουργία ενός framework, στόχος του οποίου θα είναι η «μείωση του κατακερματισμού στο επίπεδο που σχετίζεται με το cloud infrastructure, για τηλεπικοινωνίες και υπηρεσίες αιχμής». Επί του παρόντος, πέντε πάροχοι (Telefonica, Telecom Italia, Orange, Vodafone και Deutsche Telekom) αλλά και δύο εταιρείες ανάπτυξης τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού (Ericsson και Nokia) συμμετέχουν στο έργο.

«Υπάρχει ήδη μια πληθώρα έργων δικτύωσης του Linux Foundation που έχουν μεταφέρει τις τηλεπικοινωνίες στην εποχή του ανοιχτού κώδικα», δήλωσε στο TechCrunch ο Arpit Joshipura, γενικός διευθυντής Δικτύωσης, Edge και IoT του Linux Foundation. «Όλα αυτά τα έργα βρίσκονται κάτω από αυτό που ονομάζεται LF Networking Foundation. Έτσι, όποια και αν είναι η δουλειά που γίνεται από τους παρόχους, το Sylva θα αξιοποιήσει και θα στηρίξει τους προμηθευτές, για να προσφέρει λύσεις στις ειδικές απαιτήσεις της ΕΕ» Αυτές, μεταξύ άλλων, σχετίζονται με την ασφάλεια, την ενέργεια και το edge.

Όλο το έργο πραγματοποιείται με έμφαση στους στόχους της ΕΕ σε σχέση με την ασφάλεια, το απόρρητο των δεδομένων και τη διαχείριση της κατανάλωσης ενέργειας. Αλλά, όπως αναφέρεται, παρόλο που το project έχει στο στόχαστρο την Ευρώπη, η συνολική φιλοδοξία είναι ευρύτερη και υπερβαίνει κατά πολύ την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι προμηθευτές που συμμετέχουν στο έργο υποστηρίζουν ότι έλαβαν τη σχετική απόφαση για να μειώσουν τον κατακερματισμό, καθώς η βιομηχανία μετακινείται σε ένα μοντέλο με επίκεντρο το cloud, αλλά και για να επιτρέψουν τη διαλειτουργικότητα μεταξύ διαφορετικών πλατφορμών.

Share.

Comments are closed.