Εταιρική συνεργασία ΗΠΑ – Κίνας φέρνει νέο ορόσημο στο 5G Standalone mmWave

0

Σε έναν τεχνολογικό «συνασπισμό» με κινεζικές εταιρείες, η αμερικανική Qualcomm κατάφερε να σπάσει το όριο των 7 Gbps στη μετάδοση δεδομένων μέσω 5G standalone mmWave.

Αν και δεν αναφέρεται ξεκάθαρα στο σχετικό δελτίο τύπου, το ορόσημο φαίνεται πως έγινε εφικτό σε περιβάλλον δοκιμών, χρησιμοποιώντας, όμως, εξοπλισμό που θα μπορούσε να παρουσιάσει και εμπορική εκμετάλλευση.

Ορισμένοι από τους συνεργάτες της Qualcomm σε αυτό το έργο είναι η ZTE, η Nokia Shanghai Bell και η CICT Mobile. Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε στην Κίνα και σημείωσε ταχύτητες λήψης δεδομένων 7,1 Gbps, μεταφόρτωσης 2,1 Gbps και καθυστέρηση 3,6 ms.

«Σήμερα είναι ακόμη ένα σημαντικό ορόσημο για το 5G mmWave», δήλωσε ο Durga Malladi, Αντιπρόεδρος του τμήματος cellular modems and infrastructure της Qualcomm. «Καθώς ο κόσμος συνεχίζει να βλέπει αυξημένη ζήτηση δεδομένων, το mmWave διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην αύξηση της χωρητικότητας του δικτύου, με χαμηλότερο κόστος για τους παρόχους.

Είμαστε περήφανοι που συνεχίζουμε τη συνεργασία με βιομηχανικούς εταίρους, όπως η ZTE, η Nokia, η CICT Mobile και το IMT2020 (5G) Promotion Group, για να ξεπεράσουμε τα όρια της συνδεσιμότητας και να παρέχουμε ισχυρές εμπειρίες για καταναλωτές και επιχειρήσεις».

Όλα αυτά έγιναν υπό το βλέμμα της Ακαδημίας Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνιών της Κίνας, κάτι που -σύμφωνα με τα διεθνή μέσα- αποτελεί ένα σημάδι ότι είναι ακόμα εφικτό για αμερικανικούς και κινεζικούς οργανισμούς να συνεργαστούν γύρω από θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες.

Share.

Comments are closed.