Η Microsoft «τελειώνει« το Office και υποδέχεται το Microsoft 365

0

Σε μια σημαντική αλλαγή, στο branding της σουίτας εφαρμογών γραφείου που αναπτύσσει, προχωρά η Microsoft.

Έτσι, μετά από περισσότερα από 30 χρόνια, το Microsoft Office μετονομάζεται σε «Microsoft 365». Ενώ οι εφαρμογές του Office, όπως το Excel, το Outlook, το Word και το PowerPoint, δεν θα εξαφανιστούν, η Microsoft θα αναφέρεται πλέον σε αυτές ως μέρος του Microsoft 365 – και όχι του Microsoft Office.

Η εταιρεία προωθεί αυτό το brand εδώ και αρκετά χρόνια, αφού μετονόμασε τις συνδρομές του Office 365 σε Microsoft 365 πριν από δύο χρόνια, αλλά οι αλλαγές γίνονται πλέον βαθύτερες. «Τους επόμενους μήνες, το Office.com, η εφαρμογή Office για κινητά και η εφαρμογή Office για Windows θα γίνουν Microsoft 365, με νέο εικονίδιο, νέα εμφάνιση και ακόμη περισσότερες δυνατότητες», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Οι πρώτες αλλαγές στο λογότυπο και τη σχεδίαση θα εμφανιστούν στο Office.com τον Νοέμβριο, ακολουθούμενες από την εφαρμογή Office σε Windows, iOS και Android που θα ανανεωθεί τον Ιανουάριο. Το Microsoft 365 θα φιλοξενεί πλέον τα Teams, Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Loop, Clipchamp, Stream, αλλά και τη νέα εφαρμογή Designer της Microsoft.

Ωστόσο, το brand του Microsoft Office δεν θα εξαφανιστεί πλήρως. Η Microsoft θα συνεχίσει να προσφέρει εφάπαξ αγορές της σουίτας του Office σε καταναλωτές και επιχειρήσεις μέσω του Office 2021 και του Office LTSC.

Share.

Comments are closed.