Ολοκληρώνεται τέλος Σεπτεμβρίου η δράση SFBB – έχουν απομείνει 5,5 εκατ. ευρώ

0

Το σύνολο σχεδόν των συνδρομητών με σύνδεση FTTH (Fiber To The Home) έχει επωφεληθεί από το κουπόνι ενίσχυσης της ζήτησης, ύψους 360 ευρώ για κάθε σύνδεση (τέλη εγκατάστασης και μηναία τέλη για δύο χρόνια).

Μέχρι στιγμής έχουν διατεθεί περίπου 150 χιλ. κουπόνια (όσα και οι συνδρομητές με FTTH) με τη σχετική δράση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Super Fast Broadband (SFBB) συνολικού ύψους 60 εκατ. ευρώ (ξεκίνησε με 50 εκατ. και αυξήθηκε στα 60 εκατ.) να φτάνει στο τέλος της.

Για να επωφεληθεί ένα νοικοκυριό ή μια επιχείρηση θα πρέπει ο πάροχος να του συνδέσει την οπτική ίνα στο χώρο του μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου.

Βάσει πληροφοριών υπάρχει ακόμα διαθεσιμότητα κουπονιών (δεν έχουν χρησιμοποιηθεί περίπου τα 5,5 εκατ. ευρώ της δράσης) ωστόσο οι ενδιαφερόμενοι χρειάζεται να επισπεύσουν την αίτησή τους για να προλάβει να γίνει η εγκατάσταση, εντός του μήνα.

Η πλατφόρμα του SFBB θα κλείσει στο τέλος του δευτέρου 10ημέρου του Σεπτεμβρίου με τους ΟΤΕ και Vodafone να έχουν αποφασίσει να καλύψουν την επιδότηση, αν δεν προλάβουν να υλοποιήσουν την εγκατάσταση εγκαίρως, σε κάποιες περιπτώσεις, ενώ η Wind, σύμφωνα με πληροφορίες, θα σταματήσει να δέχεται αιτήματα στις 10 του μηνός, για να προλάβει να εγκαταστήσει την ίνα μέχρι 30 του μήνα.

Share.

Comments are closed.