Η ΔΕΗ οργανώνεται στις τηλεπικοινωνίες με τον ορισμό γενικού διευθυντή

0

Την ανάθεση καθηκόντων Γενικού Διευθυντή Τηλεπικοινωνιών στον Γεώργιο Δαμάσκο ανακοίνωσε την Παρασκευή η ΔΕΗ, ενόψει της ανάπτυξης δικτύου οπτικών ινών μέσω του ενσύρματου δικτύου της μεταφοράς ενέργειας.

Ο κ. Δαμάσκος κατείχε τη θέση του Γενικού Διευθυντή Ανθρωπίνων Πόρων και Οργάνωσης της ΔΕΗ από το 2013. Εντάχθηκε στο δυναμικό της το 1987 και έχει διατελέσει σε διάφορες διευθυντικές θέσεις της Εταιρείας.

Είναι Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), Οικονομολόγος, Πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών του Οικονομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και είναι κάτοχος τίτλου Master of Business Administration (MBA) από το Kingston Business School (Kingston University).

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, Αλέξανδρος Πατεράκης, ανέφερε ότι το τηλεπικοινωνιακό δίκτυο της ΔΕΗ έχει ξεκινήσει πιλοτικά από το Περιστέρι και μέσα στο καλοκαίρι θα έχουν συνδεθεί 15 χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις με δίκτυο Fiber to the Home (FttH), σε υπερυψηλές ταχύτητες.

Παράλληλα, η ΔΕΗ βρίσκεται στο τελικό στάδιο εκπόνησης προμηθειών για άλλες 500 χιλιάδες συνδέσεις, σε δέκα επιπλέον Δήμους, με τις εργασίες να ξεκινούν το αμέσως προσεχές διάστημα.

Σύμφωνα με το νέο business plan που έχει εκπονήσει η διοίκηση της επιχείρησης το δίκτυό της θα συνδέσει περισσότερα από 3 εκατομμύρια σπίτια και επιχειρήσεις σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια.

Στις υπηρεσίες που θα προσφέρει η εταιρεία περιλαμβάνονται η διάθεση συνδέσεων στη χονδρική με ταχύτητα έως 1 Gbps, αλλά και νέες δυνατότητες, όπως για παράδειγμα η αναγκαία διασύνδεση του 5G με οπτικές ίνες.

Share.

Comments are closed.