Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Σάββατο, 31 Οκτωβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Telecoms

ΔΕΗ: 200 νέοι FTTH συνδρομητές την ημέρα και υπηρεσία φωνής από τον Ιούλιο

20/03/2026Τέτη ΗγουμενίδηBy Τέτη Ηγουμενίδη2 Mins Read Focus - Ελληνική Αγορά Telecoms
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Περί τους 200 πελάτες ημερησίως συνδέει η ΔΕΗ, στο δίκτυο οπτικών ινών της μέχρι τα σπίτια και τις επιχειρήσεις (FTTH), ενώ μέχρι τον Ιούλιο θα είναι σε θέση να παρέχει στους πελάτες της, πέρα από σταθερό Internet υψηλών ταχυτήτων και υπηρεσίες φωνής.

Τα παραπάνω είπε χθες μιλώντας στους αναλυτές, με αφορμή τα αποτελέσματα του 2025, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, Γιώργος Στάσσης.

Ο επικεφαλής της ΔΕΗ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει πρόθεση του Ομίλου να εισέλθει και στην κινητή τηλεφωνία, τοποθετώντας τη δραστηριότητα στο FTTH ως μία από τις κινήσεις που έχουν νόημα στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού της επιχείρησης, όχι όμως ως κεντρικό άξονα για μια ενεργειακή εταιρεία. Πρόσθεσε ότι «ακόμα μαθαίνουμε, θα κινηθούμε σταδιακά πιο δυναμικά».

Αναφορικά με την προετοιμασία για τα data center στη Δυτική Μακεδονία, σημείωσε πως οι συζητήσεις με τους hyperscalers συνεχίζονται και μάλιστα αποκάλυψε ότι πάνε καλύτερα από ό,τι περίμενε.

Οι επενδύσεις της ΔΕΗ στο FTTH πέρυσι ανήλθαν σε 100 εκατ. ευρώ, ενώ άλλα 100 εκατ. ευρώ κατευθύνθηκαν στην ψηφιοποίηση και την Τεχνητή Νοημοσύνη, σε σύνολο επενδύσεων 2,8 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα επίσης με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η ΔΕΗ, κατά το 2025, μέσω της 100% θυγατρικής εταιρείας Fibergrid, συνέχισε να επεκτείνει το προηγμένο δίκτυο FTTH στην Ελλάδα, έχοντας καλύψει μέσα σε μόλις δυόμισι χρόνια 1,7 εκατ. νοικοκυριά και επιχειρήσεις (έναντι 650.000 στο τέλος του 2024, αύξηση 162%). Από αυτά τα νοικοκυριά και επιχειρήσεις, περισσότερα από 1 εκατ. μπορούν να συνδεθούν άμεσα, γεγονός που καθιστά το δίκτυο οπτικών ινών του Ομίλου, το δεύτερο μεγαλύτερο στην Ελλάδα.

Παράλληλα, στο εμπορικό σκέλος, όπως προκύπτει από την παρουσίαση που έκανε στους αναλυτές η διοίκηση, η ΔΕΗ συνδέει τη «συνδεσιμότητα» με τις συνέργειες που αναπτύσσει με την Κωτσόβολος, περιγράφοντας ένα μοντέλο διεύρυνσης των υπηρεσιών της πέρα από την ενέργεια. Στην παρουσίαση αναφέρεται ότι έχουν ήδη αναπτυχθεί corners προϊόντων και υπηρεσιών σε 14 καταστήματα της ΔΕΗ, με στόχο πλήρη ανάπτυξη την επόμενη χρονιά, και ότι αυτά οργανώνονται γύρω από τρεις βασικούς άξονες: ενέργεια, connectivity και mobility.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

FTTH ΔΕΗ
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Τέτη Ηγουμενίδη

    Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    ΟΤΕ: ο ανταγωνισμός πιέζει τις τιμές αλλά τα έσοδα ανά συνδρομητή παραμένουν σταθερά

    Infocom Today #188: Data centers και ηλεκτρικό δίκτυο, εθνικό σχέδιο για τα chip!

    Telekom: δωρεάν αναβάθμιση σε υψηλότερες ταχύτητες Fiber για καλύτερη εμπειρία συνδεσιμότητας

    Εθνικό σχέδιο για τους ημιαγωγούς με χρηματοδοτικά εργαλεία και νέες τεχνολογικές επενδύσεις

    SmartTalks: Τίνα Γεωργίου, Samsung – Το πορτοφόλι στην εποχή Galaxy!

    Κέντρα δεδομένων: τι ζητούν GRDCA, Data4 και Digital Realty από το ΥΠΕΝ

    Comments are closed.

    Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
    * indicates required

    Ροή RSS: BizNow.gr BizNow.gr
    • Η Wealthyhood και η Εθνική Τράπεζα ενώνουν δυνάμεις: Επενδύσεις από €1 στο Next by NBG
    • Τιμές σουβλάκι 2026: Πού θα βρεις το φθηνότερο και πόσο φτάνει το ακριβότερο;
    • ΔΥΠΑ: Στις 14 Νοεμβρίου το 13ο JobReady by DYPA στο Divani Caravel
    • Όμιλος ΟΤΕ: Κέρδη 488,9 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2026
    • Αντικαταβολές μέσω courier: Αποσύρθηκε η διάταξη για την υποχρεωτική ηλεκτρονική πληρωμή
    • Οι εξαγωγές της ΕΕ σε αγροδιατροφικά προϊόντα παραμένουν σταθερές
    • ΕΕΣ: «Καθαρές» οι εξετάσεις των οργανισμών της ΕΕ
    Ροή RSS: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
    • «Η ασφάλεια της ναυτιλίας στην νέα ψηφιακή εποχή» – Ομιλία του Διοικητή της ΕΑΚ κ. Μ. Μπλέτσα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Ο.Η.Ε.
    • Νέες δυνατότητες AI Security στα προϊόντα της ESET για καταναλωτές και μικρές επιχειρήσεις
    • Claude Duet: Οι δικλίδες ασφαλείας απέναντι στους κινδύνους των αυτόνομων AI agents
    • Κενά ασφαλείας στους σαρωτές barcode απειλούν τη λειτουργία των αποθηκών
    • Η Check Point λανσάρει το Firewall-as-a-Subscription, φέρνοντας την προηγμένη προστασία της εποχής της Τεχνητής Νοημοσύνης σε κάθε οργανισμό
    • 15ο eCommerce & Digital Marketing World 2026: “The Growth Playbook!” με 2+1 συνέδρια στις 4 Νοεμβρίου!
    • Η Neurosoft επαναπροσδιορίζει το μέλλον των Managed Security Services με το Palo Alto Networks Cortex XSIAM
    Infocom Today

    Copyright 2024 | All Rights Reserved

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.