Cisco Meraki: το πιο γρήγορο στην υλοποίηση και το πιο εύκολο στη διαχείριση SD-WAN

0

Το SD-WAN δεν χρειάζεται να είναι πλέον ένα μυστήριο. Στην ουσία, είναι η τεχνολογία που απλοποιεί τη λειτουργία και τη διαχείριση των πολλών συνδέσεων δικτύου μεταξύ των sites σε έναν οργανισμό. Το SD-WAN επιτρέπει τον έλεγχο του τρόπου με τον οποίο κατευθύνεται και ιεραρχείται η κίνηση πάνω από πολλαπλά uplinks, και επιτρέπει στο δίκτυο να προσαρμόζεται άμεσα και έξυπνα στις μεταβαλλόμενες συνθήκες απόδοσης – διασφαλίζοντας ότι η κίνηση υψηλής ευαισθησίας σε καθυστέρηση, όπως το VoIP, ή οι point-of-sale υπηρεσίες, έχουν την απόδοση και τη βελτιστοποίηση που χρειάζονται.

Οι απαιτήσεις για μεγαλύτερο bandwidth έχουν αυξηθεί λόγω της συνεχούς μετάβασης στο Cloud των επιχειρησιακών εφαρμογών και των πόρων και εξαιτίας της αύξησης της χρήσης Video και VoIP. Οι παραδοσιακές private WAN διασυνδέσεις υφίστανται μεγάλο φόρτο και άλλες WAN τεχνολογίες όπως broadband, fiber και cellular ωριμάζουν για να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τις επιχειρήσεις. Με το SD-WAN μειώνεται η εξάρτηση των επιχειρήσεων από τις ακριβές MPLS γραμμές των παρόχων γιατί επιτρέπει να χρησιμοποιηθούν και broadband γραμμές. Επίσης, η ανάγκη για καλύτερη ποιότητα εμπειρίας του χρήστη οδηγεί στην απαίτηση για καλύτερη ορατότητα και μεγαλύτερο έλεγχο μέσω των advanced analytics από άκρο σε άκρο αλλά και στο WAN συμπεριλαμβανομένου του Internet.

Η λύση Cisco Meraki SD-WAN

To Cisco Meraki SD-WAN υλοποιείται με τις Cisco Meraki MX Security & SD-WAN συσκευές και είναι μία λύση που παρέχει SD-WAN λειτουργία, πολύ εύκολα, μέσω του Cloud Meraki dashboard. Μπορεί επίσης να αποτελέσει και μέρος της αρχιτεκτονικής Cisco SASE (Secure Access Service Edge), μια πρωτοπόρα αρχιτεκτονική που παρέχει απρόσκοπτη και ασφαλή σύνδεση με εφαρμογές σε οποιοδήποτε περιβάλλον από οπουδήποτε και περιλαμβάνει έναν συνδυασμό Cloud λύσεων όπως: Cisco SD-WAN, Cisco Umbrella, Cisco DUO.

Είτε πρόκειται για μια τοποθεσία είτε για δέκα χιλιάδες, η λύση SD-WAN της Meraki αξιοποιεί το Meraki dashboard και δίνει άμεσες πληροφορίες σχετικά με την υγεία του WAN, την πρόσβαση σε ενσωματωμένα εργαλεία και packet capture, καθώς και την κεντρική ορατότητα και τον έλεγχο της χρήσης εφαρμογών, τόσο εντός όσο και μεταξύ των δικτυωμένων τοποθεσιών μιας επιχείρησης.

Η δυνατότητα SD-WAN είναι ενσωματωμένη στις Meraki MX Security συσκευές οι οποίες  εκπροσωπούν τις πιο απλές κι εύκολες ως προς τη διαχείρηση cloud “all-in-one” UTM και SD-WAN λύσεις, που είναι ιδανικές για γεωγραφικά κατανεμημένους οργανισμούς, data center VPN concentrators, αλλά και πιο μικρής κλίμακας εταιρικές υλοποιήσεις. Τα κυριότερα χαρακτηριστικά είναι η ευκολία υλοποίησης του SD-WAN μεταξύ των sites με τρία μόνο clicks στο Meraki dashboard, η ενσωματωμένη best-in-class security (όπως next-gen layer-7 firewall, Cisco Advanced Malware Protection (AMP), intrusion prevention, SSL decryption/inspection κ.α.), καθώς και η δυνατότητα αξιοποίησης της multi-cloud επιχειρησιακής υποδομής χρησιμοποιώντας το virtualized image του ΜΧ, το vMX που μπορεί να εγκατασταθεί σε private αλλά και σε όλα τα μεγάλα public clouds. Η τεχνολογία Meraki Auto VPN μπορεί να εδραιώσει ασφαλείς και βελτιστοποιημένες διασυνδέσεις από χιλιάδες branch sites προς τα vMXs σε multi-cloud περιβάλλοντα.

Κάντε ένα βήμα στο μέλλον!

Επιλέξτε τη λύση Cisco Meraki  και δημιουργήστε άμεσα ένα έξυπνο WAN.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Η Info Quest Technologies  για περισσότερα από 40 χρόνια συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό και τον ψηφιακό μετασχηματισμό επιχειρήσεων και καταναλωτών, αποτελώντας μεταξύ άλλων στρατηγικό συνεργάτη της Cisco στην Ελληνική αγορά. Μαζί με τους εξουσιοδοτημένους συνεργάτες μας είμαστε στη διάθεσή σας να εξετάσουμε την καλύτερη λύση για την εταιρεία σας.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Comments are closed.