Νέο επενδυτικό πρόγραμμα για FTTH παρουσίασε ο ΟΤΕ στην κυβέρνηση

0

Για το νέο επενδυτικό πρόγραμμα του ΟΤΕ, ειδικά σε ό,τι αφορά τις οπτικές ίνες στο σπίτι (Fiber to the Home – FTTH) καθώς και για αλλαγές στις παρεχόμενες υπηρεσίες – τιμολογιακά προγράμματα data ενημέρωσαν χθες το βράδυ την κυβέρνηση ανώτατα στελέχη της Deutsche Telekom και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΟΤΕ θα διπλασιάσει τις ταχύτητες σύνδεσης σε όλους τους καταναλωτές, εφόσον το δίκτυο στην περιοχή τους το επιτρέπει, χωρίς επιπλέον χρέωση, ενώ θα υλοποιήσει επενδύσεις συνολικού ύψους 3 δις. ευρώ στην επόμενη 6ετία ώστε οι συνδέσεις FTTH που διαθέτει να φθάσουν 3 εκατ.

Σημειώνεται ότι ο ΟΤΕ μέχρι πρόσφατα ανακοίνωνε επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 2 δισ. ευρώ για την ερχόμενη τετραετία. Επίσημες ανακοινώσεις για το τι ειπώθηκε ακριβώς από την Deutsche Telekom στην κυβέρνηση αναμένονται σήμερα το πρωί.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης και άλλα στελέχη της κυβέρνησης, ενώ από τη γερμανική εταιρεία ήταν η επικεφαλής για την Ευρώπη, Dominique Leroy και ο διευθύνων σύμβουλος Timotheus Hottges (ο τελευταίος σύμφωνα με πληροφορίες διαδικτυακά).

Αντίστοιχη συνάντηση τέτοια εποχή στο μέγαρο Μαξίμου γίνεται όλα τα τελευταία χρόνια. Πέρσι είχε πραγματοποιηθεί μία μέρα μετά την ολοκλήρωση της δημοπρασίας για τις συχνότητες της νέας γενιάς κινητής τηλεφωνίας και στο πλαίσιο αυτής είχε γίνει η πρώτη βιντεοκλήση μέσω 5G.

Βάσει των αποτελεσμάτων 9μήνου μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, 479 χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις είχαν πρόσβαση στο δίκτυο FTTH του ΟΤΕ, με στόχο να ξεπεράσουν τις 560 χιλιάδες στο τέλος της χρονιάς. Σύμφωνα με τη διοίκηση του Ομίλου οι υπηρεσίες FTTH κερδίζουν έδαφος, όσο αυξάνεται η διαθεσιμότητα του δικτύου σε όλο και μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού.

Share.

Comments are closed.