Με τη δημιουργία φυσικής υποδομής για την καλύτερη υποστήριξη των πελατών της η Amazon Web Services (AWS) ενισχύει από τις αρχές του 2022 την παρουσία της στην Ελλάδα.

Χθες κατά τη διάρκεια του παγκοσμίου συνεδρίου της AWS για τους συνεργάτες της στο Λας Βέγκας, ο γενικός διευθυντής τεχνολογίας (CTO) Werner Vogels, ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα είναι μία από τις 30 τοποθεσίες που ο αμερικάνικος κολοσσός θα δημιουργήσει local zone (φυσικές υποδομές για την υποστήριξη και την παροχή όλων των cloud υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που αφορούν την αποθήκευση και επεξεργασία δεδομένων και την παροχή υπολογιστικής ισχύος).

Με τα local zones οι πελάτες της AWS βρίσκονται πιο κοντά στις cloud υποδομές της γεγονός που βοηθά στη μείωση της απόκρισης (latency) και γενικότερα στην παροχή καλύτερων υπηρεσιών.

Είναι η πρώτη φορά που η AWS δημιουργεί local zones εκτός ΗΠΑ. Από τα 30 σημεία, τα 22 θα βρίσκονται στην Ευρώπη και 3 στην ανατολική Ευρώπη.

Στο μεταξύ όπως έγινε γνωστό από το γραφείο του πρωθυπουργού, σήμερα το πρωί ο Κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί Ανάπτυξης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Α. Γεωργιάδης και Κ. Πιερρακάκης θα έχουν συνάντηση με στελέχη της Amazon Web Services με αντικείμενο την επένδυση της αμερικάνικης εταιρείας στη χώρα μας.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Comments are closed.