Ενισχύει την παρουσία της στην Ελλάδα η Amazon – σήμερα οι ανακοινώσεις

0

Με τη δημιουργία φυσικής υποδομής για την καλύτερη υποστήριξη των πελατών της η Amazon Web Services (AWS) ενισχύει από τις αρχές του 2022 την παρουσία της στην Ελλάδα.

Χθες κατά τη διάρκεια του παγκοσμίου συνεδρίου της AWS για τους συνεργάτες της στο Λας Βέγκας, ο γενικός διευθυντής τεχνολογίας (CTO) Werner Vogels, ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα είναι μία από τις 30 τοποθεσίες που ο αμερικάνικος κολοσσός θα δημιουργήσει local zone (φυσικές υποδομές για την υποστήριξη και την παροχή όλων των cloud υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που αφορούν την αποθήκευση και επεξεργασία δεδομένων και την παροχή υπολογιστικής ισχύος).

Με τα local zones οι πελάτες της AWS βρίσκονται πιο κοντά στις cloud υποδομές της γεγονός που βοηθά στη μείωση της απόκρισης (latency) και γενικότερα στην παροχή καλύτερων υπηρεσιών.

Είναι η πρώτη φορά που η AWS δημιουργεί local zones εκτός ΗΠΑ. Από τα 30 σημεία, τα 22 θα βρίσκονται στην Ευρώπη και 3 στην ανατολική Ευρώπη.

Στο μεταξύ όπως έγινε γνωστό από το γραφείο του πρωθυπουργού, σήμερα το πρωί ο Κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί Ανάπτυξης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Α. Γεωργιάδης και Κ. Πιερρακάκης θα έχουν συνάντηση με στελέχη της Amazon Web Services με αντικείμενο την επένδυση της αμερικάνικης εταιρείας στη χώρα μας.

Share.

Comments are closed.