Έκλεισε για τον ΟΤΕ το κεφάλαιο Telekom Romania

0

Αποχωρεί και τυπικά από τη Telekom Romania Communications S.A. (TKR) ο ΟΤΕ, διατηρώντας στη Ρουμανία μόνο την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Telekom Romania Mobile Communications S.A. (TKRM).

Η συναλλαγή ολοκληρώθηκε και το τελικό τίμημα που καταβάλει στην Orange Romania ο ελληνικός οργανισμός για το 54% της TKR διαμορφώθηκε στα 295,6 εκατ. ευρώ.

Ο ΟΤΕ ξεκίνησε να έχει παρουσία στη Ρουμανία με την εξαγορά του 35% της RomTelecom (όπως ονομαζόταν τότε η TKR) το 1998.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, χαρακτήρισε την πώληση της Telekom Romania «στρατηγική απόφαση» που ανοίγει το δρόμο για την περαιτέρω ανάπτυξη των υποδομών του Ομίλου ΟΤΕ στην Ελλάδα, ενισχύοντας παράλληλα τις μακροπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξής του και την αξία για τους μετόχους.

Ο κ. Τσαμάζ πρόσθεσε ότι παράλληλα δημιουργούνται αναπτυξιακές προοπτικές για την Telekom Romania ενώ ενισχύεται η ανταγωνιστικότητα της ρουμανικής αγοράς.

Αναφορικά με την Telekom Romania Mobile στόχος είναι η επίτευξη θετικών ταμειακών ροών μέσω μιας ανανεωμένης προσέγγισης της αγοράς.

Ο ΟΤΕ εκτιμά ότι θα διανείμει στους μετόχους του περίπου 174 εκατ. με την μορφή έκτακτου μερίσματος και επαναγοράς ιδίων μετοχών. Η διανομή του μερίσματος, υπό την αίρεση εταιρικών εγκρίσεων, αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του 2021.

Share.

Comments are closed.