Παρασκευή, 24 Μαρτίου

H Quest πούλησε την Cardlink στη γαλλική Worldline – 93 εκατ. ευρώ το τίμημα

0

Ακόμη μια επιτυχημένη έξοδο πραγματοποίησε η Quest Συμμετοχών πουλώντας έναντι 93 εκατ. ευρώ τις Cardlink και η Cardlink One στη γαλλική εταιρεία Worldline.

Ο όμιλος Quest κατά τη στιγμή της πώλησης της Cardlink θα κατέχει το 65% του συνόλου των μετοχών της και εισπράττοντας περίπου 93 εκατ. σε μετρητά εξασφαλίζει δεκαπενταπλάσια απόδοση (υπεραξία περίπου 87 εκατ. ευρώ) επί των ιδίων κεφαλαίων της αρχικής επένδυσης και αυτό σε διάστημα μικρότερο των 7 ετών.

Στην προς πώληση εταιρεία παραμένει ο διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Δρυμιώτης διατηρώντας σε αυτήν ποσοστό 7,5%.

Η Quest Συμμετοχών θα διαθέσει το κεφάλαιο που εξασφαλίζει από την πώληση της Cardlink στο επενδυτικό πλάνο της, ύψους 70 εκατ. ευρώ φέτος, αλλά και σε πιθανές νέες επενδυτικές ευκαιρίες.

Η διοίκηση της Quest ενημέρωσε προχθές για το σε εξέλιξη επενδυτικό της σχέδιο (2021) μιλώντας στους αναλυτές με αφορμή τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου.

Περί τα 25 εκατ. ευρώ προορίζονται για την Γ.Ε. Δημητρίου για την οποία αναμένεται δικαστική απόφαση για την αναδιάρθρωση των χρεών της στο πλαίσιο σχεδίου εξυγίανσης. Η Γ.Ε. Δημητρίου θα επεκτείνει περαιτέρω τη δραστηριότητά της στον κλάδο του κλιματισμού.

Για την ολοκλήρωση του logistics της ACS στο Αιγάλεω προορίζονται περί τα 18 εκατ. ευρώ. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί τέλος του έτους ή αρχές του επόμενου, ενώ περί τα 5 με 6 εκατ. θα διατεθούν για την απόκτηση μονάδων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (φωτοβολταϊκά πάρκα).

Η διοίκηση της Quest εκτιμά ως πιθανές και νέες εξαγορές ειδικά στην πληροφορική. Πρόκειται για ένα κλάδο που λόγω της αναγκαίας ψηφιοποίησης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα αναμένεται να εμφανίσει μεγάλη ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια.

Η ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας Cardlink, η οποία δραστηριοποιείται στις ηλεκτρονικές πληρωμές που πλέον εξελίσσονται σε μια αυτόνομη αγορά υψηλής τεχνολογίας, τελεί υπό προϋποθέσεις και όρους μεταξύ των οποίων η έγκριση της Τράπεζας της Ελλάδος και της κεντρικής Τράπεζας του Βελγίου.

Share.

Comments are closed.