Ιδιωτικό mobile δίκτυο στο λιμάνι του Πειραιά από τη Vodafone

0

Τη λειτουργία του ιδιωτικού mobile δικτύου των εταιρειών Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ) και Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) ανακοίνωσε χθες η Vodafone.

Το σύγχρονο αυτό 4G/LTE δίκτυο, που αναπτύχθηκε από την τηλεπικοινωνιακή εταιρεία για λογαριασμό των εταιρειών ΟΛΠ και ΣΕΠ, περιλαμβάνει καινοτομίες και είναι ενεργοποιημένο και για χρήση τεχνολογίας NB-IoT, προσφέροντας έτσι τη δυνατότητα τοποθέτησης αισθητήρων και υλοποίησης ψηφιακών εφαρμογών.

Εξυπηρετεί κίνηση δεδομένων και καλύπτει όλους τους σταθμούς εμπορευματοκιβωτίων και τους προβλήτες του Πειραιά, προσφέροντας εγγυημένη χωρητικότητα δικτύου 2,7Gbps, η οποία υποστηρίζει την εφοδιαστική αλυσίδα και τις καθημερινές λειτουργίες του λιμανιού, όπως φορτοεκφορτώσεις, αποθήκευση, διανομή και λειτουργίες ακριβείας.

Απαρτίζεται από 11 ιδιωτικούς σταθμούς κινητής τηλεφωνίας, 2000 τερματικά και αισθητήρες, 80 διασυνδέεις οπτικών ινών και 2 Data Centers.

Να σημειωθεί ότι για το εν λόγω έργο προηγήθηκε διαγωνιστική διαδικασία στην οποία συμμετείχαν εκτός από τη Vodafone η οποία συνεργάστηκε με τη κινεζική Huawei και ο ΟΤΕ σε συνεργασία για τον εξοπλισμό με τη Nokia. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει παραδοθεί στους χρήστες του εδώ και αρκετούς μήνες.

Το λιμάνι του Πειραιά με βασικό άξονα τον Σταθμό εμπορευματοκιβωτίων αναπτύσσεται δυναμικά και πλέον διαθέτει την πρώτη θέση στη Μεσόγειο σε σχέση με τον όγκο των διακινούμενων εμπορευματοκιβωτίων, ενώ βρίσκεται στα τέσσερα μεγαλύτερα της Ευρώπης, έχοντας καταφέρει να γίνει κόμβος διαμεταφοράς, αλλά και ιδανική είσοδος και έξοδος από και για την Ευρωπαϊκή ήπειρο, εξυπηρετώντας καθημερινά τις μεγαλύτερες διεθνείς ναυτιλιακές εταιρείες.

Share.

Comments are closed.