Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
  • MWC 2026
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Πέμπτη, 23 Απριλίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
  • MWC 2026
InfoCom
Home»IT

Τρεις νέους διαγωνισμούς προκήρυξε η ΚτΠ

17/02/2021Τέτη ΗγουμενίδηBy Τέτη Ηγουμενίδη4 Mins Read IT

Διαγωνισμούς για συμβουλευτικές υπηρεσίες αναφορικά με το Ταμείο Ανάκαμψης, για τη Διαχείριση του Ανθρώπινου Δυναμικού του δημοσίου και την αναβάθμιση της Διαύγειας προκήρυξε τις τελευταίες μέρες η Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ).

Ειδικότερα, χθες δημοσιοποίησε διακήρυξη ηλεκτρονικού ανοικτού διεθνούς διαγωνισμού για το έργο «Παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών συμβουλευτικής υποστήριξης για την οριζόντια εποπτεία και το συντονισμό έργων και προγραμμάτων που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και την προετοιμασία του μηχανισμού διαχείρισης».

Ο προϋπολογισμός του έργου – εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται σε 947.360 ευρώ περιλαμβανομένου ΦΠΑ και οι προσφορές θα κατατεθούν στις 22 Μαρτίου. Αντικείμενο της σύμβασης είναι η παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών συμβουλευτικής υποστήριξης για την οριζόντια εποπτεία και το συντονισμό έργων και προγραμμάτων που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και την προετοιμασία του μηχανισμού διαχείρισης.

Όπως επισημαίνεται στη διακήρυξη η έγκαιρη ενεργοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης και η επιτυχής διαχείριση των πόρων του αποτελεί σημαντική πρόκληση για τη δημόσια διοίκηση. Η πρόκληση είναι ακόμα σημαντικότερη όσον αφορά στο σκέλος του Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Δημοσίου Τομέα (Digital Pillar / eGov), λόγω της υψηλής του προτεραιότητας μεταξύ των υπολοίπων πυλώνων του Ταμείου Ανάκαμψης, του αυξημένου του προϋπολογισμού, αλλά και της εγγενούς δυσκολίας που έχουν τα έργα της συγκεκριμένης κατηγορίας να σχεδιαστούν, ωριμάσουν και υλοποιηθούν αποτελεσματικά σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η ΚτΠ ως δυνητικός Φορέας Υλοποίησης και Αναθέτουσα Αρχή δράσεων του Ταμείου Ανάκαμψης, προβαίνει στις αναγκαίες προπαρασκευαστικές ενέργειες, ώστε να διασφαλίσει την απαιτούμενη ετοιμότητα αντίδρασης και ικανότητα διαχείρισης του έργου που θα της ανατεθεί. Στο πλαίσιο αυτό σκοπεύει να λάβει εξειδικευμένες υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης που θα συμβάλουν στην προετοιμασία του μηχανισμού διαχείρισης και στη συνολική, οριζόντια εποπτεία και συντονισμό των έργων και προγραμμάτων που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Το εν λόγω έργο δεν καλύπτει την καθαυτή ωρίμανση ή διαχείριση επιμέρους προγραμμάτων και έργων. Αντίθετα, είναι οριζόντιου χαρακτήρα και θα λειτουργήσει σε στρατηγικό επίπεδο, με σκοπό να προετοιμάσει τον εσωτερικό μηχανισμό διοίκησης (management) και διακυβέρνησης (governance), να παρέχει εποπτική παρακολούθηση όλου του χαρτοφυλακίου δράσεων, να θέσει ελάχιστες απαιτήσεις για το αντικείμενο της ωρίμανσης των έργων και να προτείνει τρόπους υλοποίησης που θα διασφαλίζουν την επιτυχή ολοκλήρωσή τους.

Πιο συγκεκριμένα, στο αντικείμενο του έργου εντάσσεται η παροχή των ακόλουθων υπηρεσιών: Προετοιμασία του εσωτερικού μηχανισμού διοίκησης και διακυβέρνησης έργων του Ταμείου Ανάκαμψης. Οργάνωση, θέση σε λειτουργία και υποστήριξη Project Portfolio Management Office (PPMO) για τις δράσεις του Ταμείου Ανάκαμψης (RRF). Εποπτική παρακολούθηση και υποστήριξη της διοίκησης σε στρατηγικό επίπεδο (portfolio level) αναφορικά με τις δράσεις του Ταμείου Ανάκαμψης. Τυποποίηση ενεργειών ωρίμανσης για τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης. Προσδιορισμός εναλλακτικών προσεγγίσεων δημοπράτησης για έργα του Ταμείου Ανάκαμψης.

Λίγες μέρες πριν (12.2.21) η ΚτΠ προκήρυξε ηλεκτρονικό διεθνή διαγωνισμό για την επιλογή αναδόχου για το έργο: «Υπηρεσίες διαχείρισης και υποστήριξης του Συστήματος Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού», του Ε.Π «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα». Ο προϋπολογισμός του περιλαμβανομένων των δικαιωμάτων προαίρεσης και ΦΠΑ είναι 1.022.528 ευρώ.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η δημιουργία μηχανισμού διαχείρισης, παρακολούθησης και συντονισμού των επιμέρους έργων που θα υποστηρίξουν την Παροχή Υπηρεσιών Λειτουργίας Συστήματος Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού του Δημοσίου Τομέα, καθώς και η παροχή εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών για την υποστήριξη ενός τόσο σύνθετου και σημαντικού εγχειρήματος, όπως αυτό της Διαχείρισης του Ανθρώπινου Δυναμικού στο σύνολο της Δημόσιας Διοίκησης, με στόχο την επιτυχή υλοποίησή του.

Ακόμη στις 9.2.21 η ΚτΠ προκήρυξε το έργο «Ανάπτυξη υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας του προγράμματος ΔΙΑΥΓΕΙΑ» με προϋπολογισμό 1.295.800 ευρώ περιλαμβανομένου ΦΠΑ.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η πλήρης αναβάθμιση της υφιστάμενης εφαρμογής του προγράμματος Διαύγεια με κύρια επιδίωξη την επέκταση της λειτουργικότητάς της, ενισχύοντας τα χαρακτηριστικά της διαφάνειας, ευχρηστίας, ενημέρωσης και διάχυσης της πληροφορίας.

Κύριοι άξονες παρεμβάσεων μεταξύ άλλων είναι η επέκταση των δυνατοτήτων αποθήκευσης και διάθεσης δημοσίων εγγράφων, τα ανοικτά δεδομένα και η ενίσχυση των συμμετοχικών χαρακτηριστικών του συστήματος.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Κοινωνία της Πληροφορίας ΚτΠ
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Τέτη Ηγουμενίδη

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ΚτΠ παρέδωσε την ψηφιοποίηση του διπλωματικού και ιστορικού αρχείου στο Υπουργείο Εξωτερικών

Η Amazon επενδύει επιπλέον 25 δισεκατομμύρια δολάρια στην Anthropic

Συνεχίζεται η έλλειψη μνήμης DRAM λόγω της ζήτησης AI

Αξιοποίηση της τεχνολογίας στη διαχείριση των υδάτων

Η Data4 εγκαινίασε δεύτερο data center στο campus της κοντά στη Βαρσοβία

Στην τελική φάση η εφαρμογή επαλήθευσης ηλικίας για τα κοινωνικά δίκτυα

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Η Cosmos Business Systems στο ετήσιο πανευρωπαϊκό συνέδριο της Huawei
  • ΕΨΑ: Δυναμική Ανάκαμψη το 2026
  • Πειραιώς – Δήμος Ιωαννιτών: Συνεργάζονται για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη
  • Vodafone: Η ελληνική ομάδα στην κορυφή του ευρωπαϊκού διαγωνισμού Skills Upload Jr
  • ΕΣΗΕΑ: Καλεί την Κυβέρνηση να ενσωματώσει την anti-slapp Ευρωπαϊκή Οδηγία
  • Γ. Χατζηθεοδοσίου: «Θετική η κατεύθυνση των μέτρων – Θα μπορούσαν να περιλαμβάνονται μειώσεις έμμεσων φόρων»
  • 20% payzy cashback για αγορές από COSMOTE TELEKOM και ΓΕΡΜΑΝΟ
RSS itsecuritypro.gr
  • Mindbreeze: AI-driven enterprise intelligence
  • Η Orthology ανακοινώνει στρατηγική συνεργασία με τη Nagomi Security
  • Rittal Greece & Eplan Hellas παρουσιάζουν τα μηνιαία Open Tech Day
  • Η Clico ανακοινώνει ότι ο Γιώργος Κουσίσης είναι ο νέος Country Manager για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα
  • Νέο Γενικός Διευθυντής της CISCO για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα ο Παναγιώτης Γκολέμης
  • Η Data4 εγκαινίασε δεύτερο data center στο campus της κοντά στη Βαρσοβία. Οι επενδύσεις στην Πολωνία θα φτάσουν τα 600 εκατ. ευρώ έως το 2030.
  • Η ESET παρουσιάζει λύσεις προστασίας για Cloud Workload και βελτιώσεις τεχνητής νοημοσύνης για τους πελάτες του ESET PROTECT
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.