Ψηφίστηκε επί της αρχής με ευρεία πλειοψηφία το νομοσχέδιο Πιερρακάκη

0

Ευρύτερη αποδοχή συγκεντρώνει το υπό συζήτηση στη Βουλή νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, «Κώδικας Ψηφιακής Διακυβέρνησης (Ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας (ΕΕ) 2016/2102 και της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/1024) – Κώδικας Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών (Ενσωμάτωση στο ελληνικό δίκαιο της Οδηγίας (ΕΕ) 2018/1972) και άλλες διατάξεις».

Χθες στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή εκτός από τους βουλευτές της ΝΔ, επί της αρχής του νομοσχεδίου «ναι» είπαν οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής και του ΜέΡΑ25, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της Ελληνικής Λύσης επιφυλάχθηκαν για την ολομέλεια, ενώ οι βουλευτές του ΚΚΕ καταψήφισαν το νομοσχέδιο.

Στο περιθώριο της συνεδρίασης ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, σημείωσε αναφορικά με τον σχεδιασμό για το 5G ότι η πληθυσμιακή κάλυψη προβλέπεται να φθάσει το 60% σε τρία χρόνια και το 94% σε έξι χρόνια, ωστόσο, από τα μέσα του 2021 θα υπάρχει μεγάλη κάλυψη.

Πρόσθεσε ότι οι αλλαγές δεν θα γίνουν ορατές αμέσως σε όσους διαθέτουν κινητά τηλέφωνα 5ης γενιάς, αλλά κυρίως σε εκείνους που θα επωφεληθούν από τις νέες εφαρμογές που θα αναπτύξουν εταιρείες και πανεπιστήμια, όπως η τηλεϊατρική στα νησιά, οι μεταφορές κ.λπ.

Για την κατάργηση του φαξ στο Δημόσιο σημείωσε ότι έπειτα από νομοτεχνική βελτίωση στο υπό συζήτηση σχέδιο νόμου θα εφαρμοστεί τον Δεκέμβριο, αντί για τον Οκτώβριο που έγραφε το αρχικό κείμενο.

Share.

Comments are closed.