Χωρίς αντιπρόεδρο η Ολομέλεια της ΕΕΤΤ δεν μπορεί να συνεδριάσει μετά από τις 15 Ιανουαρίου

0

Η καθυστέρηση του 7μελούς τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) να αποφανθεί επί της προσφυγής του πρώην προέδρου της ΕΕΤΤ, Δημήτρη Τσαμάκη, κατά της απόφασης του πρώην υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, για τον διορισμό του νυν προέδρου, Κωνσταντίνου Μασσέλου, έχει πολλαπλές συνέπειες για την Επιτροπή.

Καταρχάς δεν έχει διοριστεί αντιπρόεδρος Τηλεπικοινωνιών σε αντικατάσταση της Αγγελικής Σγώρα που παραιτήθηκε τον περασμένο Ιούλιο. Όπως εκτιμάται αυτό συμβαίνει γιατί το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης επιθυμεί να ανακοινωθεί πρώτα η απόφαση του ΣτΕ για να ξεκαθαρίσει το τοπίο όσο αφορά τον πρόεδρο.

Ωστόσο, αυτή η εκκρεμότητα με τον αντιπρόεδρο από τις 15 Ιανουαρίου θα έχει μια πολύ σοβαρή συνέπεια. Δεν θα μπορεί να συνεδριάσει η Ολομέλεια της ΕΕΤΤ, όπως προβλέπει η νομοθεσία εφόσον παρέλθουν 3 μήνες από την αποδοχή της παραίτησης της κας Σγώρα (η οποία έγινε τον Οκτώβριο).

Η όλη εκκρεμότητα, σε συνδυασμό με την έλλειψη στελεχών που παρατηρείται στην ΕΕΤΤ, δεν μπορεί παρά να επηρεάζει και την προώθηση σημαντικών αποφάσεων που άπτονται της λειτουργίας της τηλεπικοινωνιακής αγοράς. Προκαλεί εντύπωση π.χ. ότι την περασμένη Δευτέρα στην ατζέντα της Ολομέλειας συμπεριελήφθη θέμα (πληροφορίες λένε μάλιστα ότι δεν συζητήθηκε) κλήσης σε ακρόαση του ΟΤΕ για υπόθεση που αφορά την χρονική περίοδο από 1η Νοεμβρίου 2016 έως την 30η Νοεμβρίου 2018.

Share.

Comments are closed.