Επιβεβαίωση από τη Forthnet για το ενδιαφέρον του Βαγγέλη Μαρινάκη

0

Με μια λιτή της ανακοίνωση η Forthnet επιβεβαίωσε την Παρασκευή την υποβολή πρότασης από εταιρεία του ομίλου Alter Ego Mass Media, του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, προς τις Τράπεζες Εθνική, Alpha, Πειραιώς και Αττικής αναφορικά με τα ανοίγματά τους – exposures (συμπεριλαμβανομένων μετοχών και μετατρέψιμων ομολογιών) έναντι της εταιρείας και της θυγατρικής της Forthnet Media.

Σύμφωνα με την τηλεπικοινωνιακή εταιρεία η πρόταση τελεί υπό όρους και η διαδικασία αξιολόγησής της εναπόκειται στις τράπεζες, χωρίς συμμετοχή της εταιρείας στη διαδικασία αυτή.

Βάσει των διαθέσιμων πληροφοριών ο επιχειρηματίας προτείνει την πληρωμή ενός μικρού τμήματος του δανεισμού της Forthnet (της τάξεως του 20%) με αντάλλαγμα την εξαγορά του 36% των μετοχών της που βρίσκεται στην κατοχή των τραπεζών. Στη συνέχεια το πιθανότερο είναι να κάνει δημόσια πρόταση για την απόκτηση του ελέγχου της εταιρείας. Με ενδιαφέρον αναμένεται αν θα διατηρήσει στον έλεγχό του το σύνολο της δραστηριότητάς της (τηλεπικοινωνίες και συνδρομητική τηλεόραση).

Share.

Comments are closed.