Νέος κύκλος συζητήσεων των τραπεζών για τη Forthnet

0

Ακόμα ένας κύκλος συζητήσεων – διαπραγματεύσεων για την πώληση της Forthnet βρίσκεται σε εξέλιξη, αυτή τη φορά με τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη (εταιρεία Alter Ego). Σύμφωνα με πληροφορίες η προς συζήτηση συμφωνία περιλαμβάνει «κούρεμα» των δανειακών υποχρεώσεων της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας και συνέχιση της δραστηριότητάς της.

Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα οι πιστώτριες τράπεζες συζητούσαν με τον επιχειρηματία Θοδωρή Κυριακού (Αντέννα) και την Blackstone και προηγουμένως με τις Vodafone και Wind.

Οι τράπεζες (Πειραιώς, Alpha Bank, Εθνική και Τράπεζα Αττικής) ελέγχουν μαζί περίπου το 36% της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας και η προσπάθειά τους να βρουν αγοραστή ξεκίνησε το 2017.

Αν και οι πληροφορίες κάνουν λόγο για μεγαλύτερη αποφασιστικότητα τώρα των τραπεζών να προχωρήσουν σε αποφάσεις μένει να φανεί αν και αυτή η διαπραγμάτευση θα καταλήξει σε συμφωνία, καθώς οι δανειακές υποχρεώσεις είναι μεγάλες (250 εκατ. ευρώ) ενώ η εταιρεία χρειάζεται ρευστότητα για να μπορέσει να ανταποκριθεί στον ανταγωνισμό.

Share.

Comments are closed.