Οι δράσεις της Hewlett Packard Enterprise

0

Το 2019, η Hewlett Packard Enterprise γιορτάζει τα 35 χρόνια συνεχούς παρουσίας της στην ελληνική αγορά. Μια παρουσία που αντανακλά μια μακρά και εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία, η οποία καθόρισε σε μεγάλο βαθμό τη διαμόρφωση του ψηφιακού τοπίου της Ελλάδας, της Κύπρου αλλά και της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων.

Παράλληλα, η Hewlett Packard γιορτάζει φέτος τα 80α της γενέθλια. Από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα έχει αναπτύξει μία μακρά λίστα πρωτοπόρων τεχνολογιών, οι οποίες άνοιξαν νέους δρόμους στη βιομηχανία της ψηφιακής τεχνολογίας (π.χ. Proliant Servers, Blade systems, κ.λπ.) και είναι σε θέση να ατενίζει τον 21o αιώνα με αισιοδοξία και υψηλούς στόχους.

Πιστή στις αρχές των ιδρυτών της μητρικής εταιρείας, η HPE Hellas έχει καταφέρει να κατακτήσει την εμπιστοσύνη των οργανισμών που την επιλέγουν και να λειτουργεί ως σημείο αναφοράς για πολλές εταιρείες πληροφορικής. Παράλληλα, η HPE Hellas έχει πρωτοστατήσει σε τομείς όπως οι Τηλεπικοινωνίες, οι Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες, η Ναυτιλία, ο Τουρισμός και η Βιομηχανία, αποσπώντας σημαντικά μερίδια της αγοράς, ενώ διατηρεί έντονη παρουσία και στις υποδομές του Δημοσίου. Η επιτυχία της HPE Hellas βασίζεται στο αξιακό τρίπτυχο ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ-ΔΡΑΣΗ (Partner-Innovate-Act). Με τον τρόπο αυτό έχει χτίσει δεσμούς μακρόχρονης συνεργασίας, διαμορφώνοντας ένα Δίκτυο Συνεργατών που αποτελεί υπόδειγμα για την αγορά. Από τον Νοέμβριο του 2017, το ελληνικό γραφείο της ΗPE υπάγεται στη διοικητική δομή της Νότιας Ευρώπης μαζί με την Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία και το Ισραήλ.

Σήμερα, η ΗΡΕ έχοντας ολοκληρώσει έναν μεγάλο ανασχηματισμό εσωτερικά σε επίπεδο τόσο διοικητικής δομής όσο και προϊοντικών λύσεων ακολουθεί μια ξεκάθαρη στρατηγική για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των πελατών της: «Υπάρχουμε για να εξελίσσουμε τον τρόπο που οι άνθρωποι ζουν και δουλεύουν».

Διανύουμε μια εποχή που ο ψηφιακός μετασχηματισμός αλλάζει συθέμελα μεγάλα κομμάτια της αγοράς. Σε αυτό το μακρύ ταξίδι η ΗΡΕ μπορεί και είναι ο πιο αξιόπιστος και έμπιστος συνεργάτης για τους πελάτες της, προσφέροντας τον καλύτερο συνδυασμό Τεχνολογίας, Ανθρώπινου Δυναμικού και Οικονομικών Εργαλείων σχεδιασμένων για την επιτυχημένη Επιχείρηση του μέλλοντος η οποία θα είναι Edge CentricCloud enabled και Data Driven.

Διαμορφώνει το Έξυπνο Άκρο (Intelligent Edge)

Το Άκρο (Edge) είναι το νέο μέγιστο ζητούμενο – Είναι εκεί που δημιουργούνται οι ανθρώπινες εμπειρίες, άρα και τα μεγαλύτερα μεγέθη δεδομένων. Τα δεδομένα μπορεί να λαμβάνονται από πάσης φύσεως πηγές, όπως smartphones, tablets ή αισθητήρες συσκευών, και αν οι επιχειρήσεις τα διαχειριστούν σωστά, ανοίγουν τον δρόμο για περισσότερη αποτελεσματικότητα και καινοτομία. Η ΗPE πρωτοπορεί σε αυτόν τον τομέα με την πλατφόρμα τεχνολογιών και υπηρεσιών ARUBA που παρέχει πρωτόγνωρη απλότητα στη γεφύρωση του ψηφιακού με τον φυσικό κόσμο. Παραδείγματα εφαρμογής του έξυπνου άκρου περιλαμβάνονται στις υλοποιήσεις των Έξυπνων Πόλεων (Smart Cities), των έξυπνων χώρων (στάδια, malls, αεροδρόμια, ξενοδοχεία, κ.λπ.). Στην Ελλάδα, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο κομμάτι του Τουρισμού όπου αποδεδειγμένα η δυνατότητα αναβάθμισης της εμπειρίας του επισκέπτη όχι μόνο οδηγεί σε υψηλότερα επίπεδα πληρότητας αλλά και σε περισσότερα και με υψηλότερο περιθώριο κέρδους έσοδα.

Απλοποιεί την Τεχνητή Νοημοσύνη και τη διαχείρηση των Big Data

Η HPE πρωτοπορεί στον ψηφιακό μετασχηματισμό με υποδομές που κάνουν χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης ώστε να είναι αυτοπροστατευόμενες, αυτοδιαχειρίσιμες και αυτοελεγχόμενες με δραματικά μειωμένα υποστηρικτικά κόστη. Οι υποδομές αντιλαμβάνονται το είδος των φορτίων που καλούνται να υποστηρίξουν και τοποθετούν τα δεδομένα κατηγοριοποιημένα στους κατάλληλους πόρους ώστε να είναι ταχύτερα και σωστότερα προσβάσιμα από το επόμενο επίπεδο που σχετίζεται με την εξαγωγή πληροφόρησης και λήψης αποφάσεων μέσω και πάλι λογισμικού Τεχνητής Νοημοσύνης. Συνδυάζοντας τις λύσεις υποδομών της ΗPΕ με τη λογισμική πλατφόρμα Blue Data, η εταιρεία διευκολύνει τους πελάτες της να χρησιμοποιήσουν την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI), τη Μηχανική Μάθηση (Machine Learning) και την Ανάλυση Μεγάλων Δεδομένων (Big Data Analytics).

Το πιο έξυπνο storage παγκοσμίως

Η απλή αποθήκευση και προστασία των δεδομένων δεν αρκετή πλέον. Τα δεδομένα αποτελούν πολύτιμα «περιουσιακά» στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στην ανάπτυξη μίας επιχείρησης. Η ΗΡΕ παρουσίασε πρόσφατα το πιο έξυπνο storage παγκοσμίως, το οποίο χρησιμοποιεί Τεχνητή Νοημοσύνη για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να λαμβάνουν κρίσιμες αποφάσεις αυτόνομα και γρήγορα.

Fear No Cloud

Η HPE πιστεύει ότι το cloud δεν αποτελεί προορισμό αλλά εμπειρία. Οι επιχειρήσεις κάθε μεγέθους χρειάζονται μία συνεκτική υβριδική cloud λύση που να προωθεί την ικανότητά τους για καινοτομία. Η ΗPE συνδύασε το αυτοματοποιημένο ΙΤ, τις λειτουργίες Τεχνητής Νοημοσύνης, τα ισχυρότερα πρωτόκολλα Ασφάλειας και δημιούργησε μία σειρά από κλιμακούμενες πλατφόρμες cloud, ικανές να ανταποκριθούν στις ανάγκες κάθε επιχείρησης. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ελευθερία επιλογής είτε μεταξύ Private και Public Cloud είτε μεταξύ Public Cloud Providers. Με υποδομές που ορίζονται σε επίπεδο λογισμικού (SW defined), οι πελάτες της έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν τον καταλληλότερο συνδυασμό με απόλυτη ελευθερία.

Green Lake

Στην έρημο του ΙΤ, η HPE προσφέρει στα στελέχη των επιχειρήσεων την όαση που αναζητούν. Με την υποστήριξη της HPE μπορούν να είναι ήρεμοι καθώς μέσω του Green Lake η εταιρεία αναλαμβάνει το κομμάτι του ΙΤ και αυτοί με τη σειρά τους μπορούν να αφοσιωθούν πλήρως σε αυτό που γνωρίζουν καλά, την επιχείρησή τους.

Το Green Lake αποτελεί ένα hybrid cloud σύστημα, απόλυτα συνυφασμένο με τις σύγχρονες τάσεις του επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Το να βρίσκεσαι σήμερα στο cloud σημαίνει να έχεις ό,τι χρειάζεσαι –εσύ ή ο πελάτης σου– τη στιγμή που το χρειάζεσαι σε θέματα δομής, διαδικασιών και δεδομένων.

Η χρέωση είναι ανάλογη της χρήσης και με αυτό τον τρόπο η όποια επιχείρηση το χρησιμοποιεί δεν δεσμεύεται με κόστη συντήρησης, ανανέωσης, εκσυγχρονισμού και προστασίας όπως με έναν ιδιόκτητο server. Είναι μία εντελώς πρωτόγνωρη εμπειρία για τις επιχειρήσεις, αφού βλέπουν το βάρος της διαχείρισης των δεδομένων τους να φεύγει και τα χέρια τους να απελευθερώνονται.

Tech Impact 2030

Η HPE πιστεύει ότι η πρωτοποριακή τεχνολογία μπορεί να αλλάξει τον κόσμο προς το καλύτερο, για τον λόγο αυτό ανακοίνωσε νωρίτερα μέσα στη χρονιά την πρωτοβουλία Tech Impact 2030 σε συνεργασία με το World Economic Forum με αρχικό στόχο την καταπολέμηση της πείνας μέσα από την εφαρμογή της ψηφιακής τεχνολογίας στον τομέα της Γεωργίας.

Η Hewlett Packard Enterprise πιστεύει ότι η μεγαλύτερη υπόσχεση της Τεχνολογίας βρίσκεται πίσω από το ΚΑΛΟ που μπορεί να προσφέρει στην ανθρωπότητα και τις μεγάλες προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίσει στο μέλλον σε άλυτα μέχρι σήμερα προβλήματα, όπως την καταπολέμηση του human trafficking, αλλά και την ίαση σημαντικών ασθενειών όπως το Alzheimer.

Η συνεργασία της με τη Jungla για προσωποποιημένη Ιατρική, οι τεχνολογίες που εφαρμόζει για την ψηφιακή γεωργία, αλλά και οι υπερυπολογιστές που δημιούργησε για να μειώνει τον χρόνο της ιατρικής έρευνας από χρόνια σε μερικές εβδομάδες είναι μόνο λίγες από τις τεχνολογικές εφαρμογές που τοποθετούν την εταιρεία ως πρωτοπόρο στο ψηφιακό μέλλον, και καθιστούν την HPE πρωταγωνιστή στα νέα οικοσυστήματα που δημιουργούνται.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

Comments are closed.